Pia Fonnesbech, Linda Drescher och galleristen Harald Urban Hjärne

Galleri Skelderhus har nu i hösttider återigen bytt skepnad

Munka Ljungby 211007
Denna gång har det intima galleriet förvandlats till ett varmt mysigt rum, glödande av lustfull färgrikedom och ett säkert mönster- och formspråk. Det är konstnärerna dansksvenskan Pia Fonnesbech och amerikanskan Linda Drescher som bjuder in till vernissage lördagen 9 oktober till utställningen med underrubriken: "varje dag"

Varje dag lär syfta på de motiv som presenteras: Vardagliga ting i stillebenmålningar, i objekt och mönster.

– Jag bara älskar att sätta ihop färger. Just nu har jag förkärlek för blå toner, säger Pia Fonnesbech som är en kolorist med mjuka, varma vibrationer i sina oljemålningar där kompositioner av vardagliga ting tar plats..

Det är första gången de båda kollegerna som delar ateljé i Köpenhamn ställer ut tillsammans. Deras bakgrunder är olika. Pia har studerat både vid Köpenhamns Konstakademie och Göteborgs konsthögskola medan Linda studerat i USA och senare lagt fokus på design i sin danska utbildning.

En gemensam nämnare är deras intresse för mönster.

– Pandemin gav mig en annan arbetsro! Den har lett mig till att jobba mer och mer figurativt, förklarar Pia som är van att ha fullt upp med utställningar runt om i Europa.

– Jag jobbar mer abstrakt, arbetar mycket balans i färg och form, inflikar Linda som förutom sina avskalade abstrakta målningar även visar ett kakelbord med former som har likhet med det marockanska formspråket.

Deras verk passar bra ihop för en helhetsupplevelse

Henri Matisses citat om sin egen konst passar bra även för denna opretentiösa miniutställning utan åthävor – En mjuk behaglig värld utan skarpa kanter.

Pia Fonnesbech och Linda Drescher har nu fått blodad tand att ställa ut tillsammans. Snart skall de ställa ut i den danska huvudstaden.

”Varje dag”-utställningen med Pia Fonnesbech och Linda Drescher har vernissage 9 oktober kl 13-16 och pågår t o m 7 november.


Linda Drescher och Pia Fonnesbech