Silvia Wieser

Silvia Wiesers utställning "Trampa jord"
i Galleri Moments nya konsthall

Ängelholm 220115
– Mycket handlar om dualism - liv och död! I naturen blir det påtagligt, säger Silvia Wieser, den första utställaren i Galleri Moments nya konsthall i Ängelholms bibliotek.

 KRO-medlemmen Silvia Wieser har många strängar på sin lyra.  Som psykoterapeut, bildterapeut, konstvetare och aktiv konstnär bör känsloregistret ha många in- och utgångar. I denna utställning ”Trampa jord” som skapats under pandemin visar Silvia målningar och objekt med fokus på naturen.

– Jag målar i akryl, lager på lager, låter färgerna och formerna berätta. Älskar det rosa i kombination med grönt. För mig är målandet meditativt – ett sätt att hålla ihop mig själv med förhoppningen att även beröra andra med mina verk. Det taktila arbetet med mina objekt tillverkade av material från naturen, ger mig mycket tillbaka, säger Silvia, schweizare som flyttade till Sverige för flera decennier sedan, först till Norrland under många år, sedan till Skåne.

Hennes tid i Norrland  belönades bl.a. med ett kulturstipendium i Grundsunda förra året. Förutom pengar fick  Silvia fri vistelse i konstnärens Hans Wigerts sommarstuga, där Silvia bara kunde vara, njuta av naturen utan krav, recognisera och hitta material till inspirerande objekt.

Kanske var det här Silviamaterial till de spännnade objekt som nu visas i konsthallen. Här finns rönnbär i fiskelinor, snurrade och formade till platta, objekt av frökapslar från lupiner, avancerade skapelser av näver m.m.

De flankeras av Silvias färgstarka målningar, vissa dystopiska, andra dekorativt hoppfulla, vilket stämmer väl med de känslor vi alla upplever under denna pandemi.

Silvia Wiesers utställning ”Trampa jord” på Galler i Moment har vernissage måndag 17 januari och pågår till 5 februari.