Pia Nordqvist

Pia Nordqvist på nya äventyr

Örkelljunga 220320
Konstkarriären fortsätter att gå i raketfart för Nyvångstjejen Pia Nordqvist!
Det är inte för inte som denna egensinniga kvinna lever efter devisen
”Ingen minns en fegis!”
Färgstark och orädd har Pia gått sin egen väg för att nå sina mål. Efter en yrkeskarriär som konst- och evenemangsansvarig i Åstorps konsthall, tog hon ut förtida pension för att på heltid ägna sig åt det hon brinner för.

Ritat, målat, jobbat med textil och batik, gått konstkurser och arbetat med workshops har Pia gjort sedan barnsben. Sedan 2007 har hon ställt ut på en mängd mindre ställen men efter pensioneringen för lite över tre år sedan, har mer än mycket positivt hänt för Pia.
Hennes verk har nu väckt uppmärksamhet på ett flertal mer kända gallerier med jurybedömda utställningar bl.a. på Krapperups konsthall och Romelegården.

Lördagen den 19 mars intog Pia Nordqvist Örkelljunga kulturhus med sina surrealistiska bilder med allmogestuk och sina 3 D verk. I Pias imaginära rum möter verkligheten overkligheten, humorn sagan och historiens furstar. Hon sticker ut. Med krita, kol och tuschpenna skapar hon bilder dit handen för henne. Ibland överraskar slutresultatet henne själv.

Personnaget i hennes bildrum med stympade eller delbara lemmar påminner om marionettdockor som rör sig i en främmande, smått galen värld. Bildvärlden omramas av specialanpassade ramverk av Fenix Frames.
Dockor tar inte bara plats i bildrummen. De är en
av många prylar som använder sig av i sina skulpturala 3-D collage, där dockansikten klippts ut, målas och limmas. Hon tager det hon hafver i materialväg, leker och kreerar. Glitter, kulor, pärlor och guldmålade ting använder Pia som komponenter i såväl bilder som 3-D skulpturer. I denna värld är allt guld som glimmar.

Men Pia Nordqvist vore inte Pia utan den färgprakt som genomströmmar det mesta hon företar sig. Färgglädjen tar sig inte bara uttryck i bild och skulpturala skapelser utan även i fantasifulla skor, målade med läderfärg. En av Pia förädlad herrsko i storlek 43, väcker uppmärksamhet i ett hörn av galleriet.

Det är en charmig, levande utställning som utan överdrift väckte stark respons hos vernissagefolket!

Utställningen på Örkelljungas kulturhus pågår t.o.m. 9 april.