Thomas Holst

2022 års kulturpris tilldelas Thomas Holst

Klippan 220606
Thomas Holst är född och uppväxt i Klippan. Han är musiker och spelar/har spelat med band som Wilmer X, Torsson, Kommissarie Roy och Babylon Blues, samt även släppt musik som soloartist.
Kulturpriset består av ett stipendium om 10 000 kr, en minnesgåva och ett diplom.
Pristagaren hedras genom en plakett placerad på en central plats i kommunen.

Motivering:
Kulturpriset i Klippan tilldelades Thomas Holst för sina genomgripande insatser för det lokala musiklivet, såväl som det nationella, och för att vara en fantastisk ambassadör för Klippans kommun. Få personer har så starkt och återkommande uttryckt sin sammansatta kärlek till sitt ursprung och definierat sin tillhörighet till Klippanbygden som Thomas.


Jan Berg

Nytänkarpriset 2022 går till Jan Berg

Klippans kommuns Nytänkarpris delas ut till förening eller person som på ett nytänkande, kreativt eller oväntat sätt utvecklat det lokala föreningslivet eller kommunens arrangemangs-/evenemangsutbud. Detta pris instiftades år 2018. Nytänkarpriset består av ett stipendium om 5000 kr och ett diplom.

Motivering:
Jan Berg engagerar sig i flera olika föreningar bara för att engagemanget i sig är roligt och med sitt sätt att driva på har han bidragit till att flera föreningar har fått ett lyft i Ljungbyhed. Jan är en av eldsjälarna bakom att flera föreningar gått samman för att gemensamt försöka bygga upp ett Föreningarnas hus i Ljungbyhed, där syftet är att skapa en gemensam mötesplats för att stärka föreningslivet i kommundelen. Jan är motorn som lyckas förena starka krafter med diametralt olika viljor mot ett gemensamt mål. Nytänkandet ligger i att engagemanget för bygden är överordnat saken!

Jan Berg är född och uppvuxen i Ljungbyhed och efter ett antal år i förskingringen så återvände han till orten igen för drygt 20 år sedan. Jan är sedan några år pensionerad flygledare och är för närvarande aktiv i golfklubbens naturvårdsprojekt Ljung-Bee-Hed, sitter i Modell Ljungbyheds styrelse, som driver fritidsgården Holken, samt är projektledare för Föreningarnas Hus-projektet.


Johanna Ljung

Johanna Ljung Klippans föreningsledarpris 2021

Klippans kommuns Föreningsledarpris delas ut till en föreningsledare som utfört ett framgångsrikt arbete inom kommunens föreningsliv. Föreningsledarpriset består av ett stipendium om 10 000 kr och ett diplom. 5000 kr av prispengarna tillfaller den enskilde ledaren och resterande 5000 kr tillfaller ledarens förening som ska använda dessa pengar enligt pristagarens vilja.
Pristagaren hedras genom en plakett placerad på en central plats i kommunen.

Motivering:
Johanna Ljung har i sin roll som simskoleansvarig i Klippans Simsällskap visat ett enormt engagemang. Johanna är föreningens ansikte utåt gentemot simskolans deltagare och medföljande föräldrar. Hon möter alla med ett lugn och ett leende och har ett engagemang som lyser igenom och inspirerar.

Johanna Ljung har själv varit tävlingssimmare fram till 20-års åldern och är aktiv i Klippans Simsällskap sedan 2015. Johanna är sedan 2019 ansvarig för simskolan som Klippans Simsällskap bedriver på Klippans Badhus. Till vardags är hon strategisk avfallsrådgivare på NSR och på fritiden blir det förutom simning, löpning, djurträning, hus&hem&trädgårdsfix, samt många aktiviteter i egenskap av fembarnsförälder.

/ Text och bilder, Klippans Kommun