Av krokiutställningens 27 utställare var det fyra som var på plats och arbetade med "hängningen" fr.v.Birgitta Emnell Gatestål, Ingela Dahlgren, Marie Nilsson och Carina Edman.

In på bara kroppen – en tvådagars krokiutställning i Spritans konsthall

Ödåkra Spritfabrik 211008
I Spritans generöst tilltagna galleri på närmare 800 kvm, breder en krokiutställning ut sig 9 och 10 oktober. ”In på bara kroppen” heter utställningen som är initierad av Ingela Dahlgren på företaget ”Skaparbubblan”. Här samsas konstfackutbildade med glada amatörer och allt däremellan. Den yngsta medlemmen är 12 år och den äldsta, Elsa Fänge, har precis fyllt 97 år.

– Många av de medverkande konstnärerna har själva suttit modell för sina kolleger, berättar Ingela Dahlgren, som flaggar för att det är möjligt att haka på och prova att teckna och måla kroki på utställningsdagarna. I så fall måste intressenterna vara på plats 10.30 på lördag respektive söndag – kostnad 150.-. Anmälan till: https://www.shop.skaparbubblan.se/kurser-workshops.

Ingela beskriver sitt företag, femåriga Skaparbubblan som ”utställningsnomad. Hon har ingen fast utställningslokal. Ibland är det en tom affärslokal som gäller men även på stranden eller i skogen sommartid.

27 entusiastiska medlemmar vänder och vrider sina alster för att hitta bästa exponeringen.
Av dessa 27 är endast en av manligt kön, Ulf Östlund, vars avancerade skisser i A3-format är till salu för 200 kr/st. Nämnas bör att alla utställda verk är till salu i varierande priser. Förutom kroki på papper och duk visas skulpturer.

Text och foto: Tomas Montelius


Snabbskisser av Tina Sederowsky


Skulptur av Marie Nilsson


Ingela Dahlgren ljussätter Josefine Ottvalls bilder


Ulf Östlunds skisser


Olja av 97-åriga Elsa Fänge


Stilstudie av Ingela Dahlgren