Konst & kontemplation eller
Fia med knuff?

Klippan 220305
Som sann brinnande humanist med kärlek till såväl mänsklig kommunikation som tystnad och kontemplation, välkomnar konstnären/konstutvecklaren Karin Müller Lindberg besökare till sin utställning i Atriet i Klippans bibliotek.
Vernissage 4 mars.
Bibliotek som vardagsrum för kultur, kunskap och kontemplation sitter som en smäck med Karins livssyn och utställningskoncept.

Det lilla intima galleriet Atriet i Klippans bibliotek, flankerat av djungelliknande växtlighet, har nu förvandlats av Karin Müller Lindberg. En ljuvlig, lekfull färgprakt, en motkraft mot galleriets färger, lockar och förför, likt en spännande lekplats.
Abstrakta, udda, färgglada formationer kommunicerar med varandra och besökarna på stora dukar. Varje tavla består av en mängd små preparerade plattor som skapar en unik helhet i varje tavla, likt ett spel eller karta.

De estetiskt lockande bildvärldarna fascinerar, berör och skapar nyfikenhet och frågor.

–Vart är vi på väg? Är det järnvägar, livets spel eller leklådor? Galaxer?

Den frapperande suveräna färg- och ytbehandlingen skapar i sig ett nytt lekfullt, avslappat livsrum i Atriet samtidigt som den ställer frågor. Utställningen har därför inte för inte, två titlar ” Konst och Kontemplation” eller ”Fia med knuff”.

– Jag instämmer med Picassos tes om att kämpa hela livet för att teckna som ett barn. Med klassiska kunskaper i ryggraden och våga bortse från alla konstens måsten, känner jag mig starkare och friare idag än på sjuttiotalet!

Med breda akademiska kunskaper i bagaget, arbetar Karin Müller i ständig rörelse och förvandling. Som konstnär, grafisk formgivare, konstvetare, pedagog och designer.
Karins brinnande intresse och experimentlusta i material och tekniker tar sig många uttryck. Resultatet blir ofta konstverk som ser ut att vara gjorda i stunden – ett kriterium för högklassig konst.

– Allt vad jag gör står i ständig förändring! Gammalt blir nytt. Jag bygger upp färgerna, tills jag når crescendo! Den här utställningen har jag jobbat med i fem år, byggt om, lagt till, dragit ifrån. Framåt, bakåt.. Under, över.., hit och dit… Jag blandar lager på lager, först akryl, sedan pigment med tempera, visuell koll på ljuset samt medvetet val av glipor i bilden. Men jag jobbar ofta även med ren teckning, alster som jag även visar på denna utställning förutom flerdimensionella objekt som pelaren här, berättar Karin och visar på en spännande pelare, vacker och fylld med infallsvinklar.

Denna utställning bör intressera såväl konstkonnässörer som gemene man samt inte minst inspirera barn alla åldrar.

Karin Müller Lindberg har ateljéer på Gotland och Laröd, I Helsingborg har hon varit verksam som utvecklingspedagog på Dunkers kulturhus i många år.
Under Nordvästskånska Konstrundan öppnar Karin sin Larödsateljé.

Karin Müller Lindbergs utställning Fia med knuff eller Konst och Kontemplation pågår i Atriet i Klippans bibliotek t.o.m. den 20 april.