Bland besökarna syntes Monica Malmlöf och Pia Nordqvist på varsin sida av Malin Fjellström som var en av utställarna

Kvidingeföretagare visade upp sig i hembygdshallen

Kvidinge 220205
I de sista skälvande dagarna innan dagen D, dvs innan  vissa tunga pandemi restriktioner upplöses, slogs dörrarna upp för årets första torsdagskväll på Kvidinge hembygdshall. Konst och skönhet presenterade av lokala aktörer stod på programmet. Tyvärr visade pandemin sitt fula tryne även denna kväll och vissa företagare lyste med sin frånvaro. Ändå  blev det en mysig, välbehövlig liten kvällsstund med nybryggt kafé och ny information därtill.

Som Kvidinge Hembygdsförenings Jan Jansa Nilsson mycket riktigt påpekade, har många företagare etablerat sig i Kvidinge de senaste åren och vil visa upp sina produkter och tjänster. Vissa med decenniers yrkeserfarenhet, andra nya på sina poster.

Laila Olsen med skyltfönster på Västra Storgatan har arbetat här i ett och ett halvt år i sitt lilla företag med fokus på aloeveraprodukter för hälsa och hudvård i företaget L.O Forever med underrubriken ”Bygg dig stark – i en sund kropp".

Laila säger sig vara nöjd med responsen från Kvidingeborna, samtidigt som hon ser att inte bara kroppen mår bra av produkterna utan att jobbet med verksamheten gjort gott med hennes egen själ.

 


Keramiker Tommy Steen

Alster från Fenix Frames och Fenix Handcraft

En annan som jobbar med själen är Monica på MM:s Lugnet som arbetar med intuitiv och personlig utveckling. Monica är utbildad massör, medium, rörelseterapeut samt healer- och regressionsterpeut med stor cirkelverksamhet.

Keramiker Tommy Steen  på Fårabökevägen visade sin breda produktion av formsäkert stengods i personligt kreativt hantverk. Roligt att se att Kvidinges traditioner som känd gammal kulturbygd med fokus på keramik, fortfarande lever kvar.

Intill Tommys taktila lergods visade kreativa Fenix Frames Ulf Melvin och Malin Fjellström i Maglaby sina breda tjänster och produkter. Med mångårigt yrkeskunnande tillverkas ramlister och hopfällbara podier till såväl namnkunniga konstnärer som privatpersoner. Ulf är även ett känt, respekterat namn inom den smala yrkesgruppen utställningsscenografer.

I den blomstrande verksamheten ingår även Fenix handcraft, där  bl.a. Malin handvirkar mössor och syr handväskor i egen design eller skapar udda, finurligt fixade objekt tillsammans med Ulf Melvin.

Besökare fick med säkerhet nya infallsvinklar till både inramning och kreativt skapande när de kollade deras välbyggda monter.