Gunnel Arlock

Gunnel Arlock – Färglek från olika perspektiv

Örkelljunga 211001
– Det är en mångsidig, välutbildad konstnär och psykolog/psykoterapeut som drar nytta av båda sina gracer som ställer ut på Örkelljunga konsthall den 2 oktober.

– Pandemin gjorde mig mer sugen på färg, säger konstnär Gunnel Arlock, som kompletterat sina psykologverksamhet med examinerad bildkonstnärtitel från Finlands konstfack samt konststudier på akademisk nivå. Det har blivit en mängd utställningar jurybedömda och separata sedan dess.

Gunnel Arlocks behov av inspirerande färgprakt i dystra, grå pandemitider får sitt utlopp i denna utställning med måleri och konstglas. Det hoppfulla blå nyanserna dominerar, värmer och lyser upp.

–Man kan kalla utställningen ”Färglek från olika perspektiv”, säger Gunnel vars tidigare yrkeskompetenser som psykolog/psykoterapeut naturligt stämmer möte med konsten. De ger energi, inspiration och utveckling till varandra. Att se världen, livet och människorna ur alla tänkbara perspektiv ingår i Arlocks båda yrkesvärldar. Konst och psykologi i symbios inom ramarna.

Naturen, dess organiska formspråk och skiftande färgflöden är den svalkande källa som Gunnel aldrig tycks bli otörstig av. Havet, det strandnära, årstidernas irrfärder, förvandlingar, rörelser… Som Arildbo har hon goda möjligheter att fånga ögonblick och göra det till sitt.

– Konsten speglar ju en själv, säger Gunnel, vars trettiofem år i Norrbotten gett avtryck i hennes bildrum, där olika tekniker gärna blandas i ett rent färg- och formspråk med välarbetad textur. Även pastosa stillebenmålningar tittar fram bland de havs- eller strandnära motiven. Färgstarka skulpturer i glasfusing med abstrakta former i samspel lyfter harmoniskt bildverken och skapar extra liv och rörelse i det lilla funktionella galleriet.

Gunnel Arlocks utställning ”Färglek från olika perspektiv” med vernissage
2 oktober pågår t.o.m. 23 oktober.