Ellen Dynebrink, Emma Hasselblad och Lotta Grimborg.
Emma har gjort verken på golvet.

Girly hands – Working arms i
Klippans konsthall

Klippan 220129
En livsbejakande utställning, fylld av professionell skaparglädje med utmanande vibrationer därtill, väntar nu i Klippans konsthall.
Opening 29 januari.
Det är tre textilkonstnärer som i denna gemensamma utställning ”Girly hands-working arms” utmanar det traditionellt perfekta. Samtidigt hyllar Ellen Dynebrink, Lotta Grimborg och Emma Hasselblad sina långsamma, monotona och taktila arbetsprocesser och inte minst deras yrkesverksamma systerskap. Kvinnokraft…

Det är djärva, oväntade grepp som denna kreativa trio som träffades under utbildningen på HDK, exponerar längs väggar och på podier.Trots deras ungdom har de långa utbildningar och utställningserfarenhet att luta sig mot. Var och en har sin egen specialitet inom textilkonsten.

Allt från lappteknik till broderier, applikationer, stickade bildverk och applikationer samt olika blandtekniker fyller lustfyllt konsthallen. Konstverken med medvetet skeva, personliga uttryck, skapar ett färgglatt livsrum att botanisera i.

– Textilkonsten uppmärksammas mer än tidigare. Det börjar hända någonting säger Lotta Grimborg som sitter med lilla Elin i knät.

”Girly hands – Working arms” är en textilutställning i tiden som bör passa lika bra för konnässören som hela familjen.

Utställningen på Klippans konsthall pågår t.o.m.13 mars.Skulpturer av Lotta Grimborg


Lappteknik av Ellen Dynebrink