Alba S Enström

I´m Still Standing – Alba S Enström på Galleri Skelderhus

Munka Ljungby 200903
Det är en flödande, vibrerande livskraft som fyller det lilla galleriet på Skelderhus med opening lördagen 6 september. Det är konstnären
Alba S Enström som bjuder in till späckad helhetsupplevelse med igenkännliga, spännande stopp på vägen i form av en serie av 40 pappersmålningar och akvareller.

Hans konstverk känns äkta och födda i stunden. Det är ett samtida, expressivt måleri, som en samling dagboksanteckningar där kärlek, passion och hopp tar plats, förstärkta med citat eller låttitlar.

Alba S Enström hittar referenser i såväl underground och punkmusik som mode, bondage och arkitektur. Här kan man hitta citat från bl.a. Rihanna och Lady Gaga i de intensiva, kraftfulla bildrummen. I`m Still Standing kallar han utställningen, en titel från Elton Johnlåt. Alba är sextio år, en ålder som dagens läge är förhållandevis hög bland contemporaryartists, därav titeln.

– Jag är målare och poet, modellerar och skulpterar med färger med kroki och teckning i grunden. Kroki är för en konstnär som noterna för en konsertpianist.

 Jag inspireras ofta av den yngre generationen. Sådana som Skelderhus Harald Hjärne och Ester Cavallin som nu studerar konst i Umeå. De ger hopp om framtiden, säger Ystadsfödde Alba S Enström, utbildad på Konstakademien i Köpenhamn, där han numera är bosatt. Alba S Enström har ställt ut på muséer, gallerier och biennaler förutom i Sverige även internationellt bl.a. i Tyskland, Danmark, Schweiz, Ryssland och Kina. En större museiutställning på Pori Art Museum i Finland väntar i höst.

Utställningen I´m Still Standing har vernissage på Galleri Skelderhus lördagen
5 september kl. 13 – 16 och pågår t.o.m. 27 september.
Öppettider 11– 16 lördagar och söndagar.