Koncernchef Stefan Andersson visar runt Åstorps Företagare

Dogman, inte bara hundmat –
Störst i Norden på djurtillbehör

Åstorp 160127
Det är svårt att undgå deras logga.
På bästa skyltplats vid E4:an exponeras Dogmans logotyp i Åstorp. Namnet präntas in i förbipasserande bilisters minne, vare sig man vill eller inte. Ett osvikligt konkurrensmedel för varumärket …

Att sedan så många vägar möts i Åstorp gör platsen ännu mer attraktiv, gynnsam för ett logistikcenter med mängder av dagliga transporter till när och fjärran.
På Företagarna Åstorps första onsdagsmöte för våren bjöds det på lunch, guidning och föredrag på Dogman. Stefan Andersson VD i koncernen BrA Invest CKS AB, där Dogman är ett av ett flertal dotterbolag, var en inspirerande, informativ ciceron. En osedvanligt stor grupp intresserade från kommun, företag och bankväsen mötte upp.

Det stora ljusa komplexet, ritat av Anders Möller och byggt av BAB Byggtjänst AB, ett av koncernens många dotterbolag har en stark wowfaktor. Dess design med gigantiska brutna glastak och stora, öppna, glasade ytor i lager, konferenslokaler och showroom kännas inbjudande, lyxigt och rätt i tiden.
Wowfaktor ja, men inte så mycket vov, då sortimentet är betydligt större och bredare än bara hundmat. Dogman associeras ofta av en nyfiken allmänhet som enbart hundmatsimportör.

– Vi importerar, distribuerar och marknadsför ett komplett sortiment foder och tillbehör för husdjur, med stort fokus på kategorin tillbehör. Målgruppen är enbart fackhandel och dagligvaruhandel, klargjorde Stefan Andersson.

Tillsammans med sina bröder Christer och Kenneth är Stefan Andersson förutom koncernchef även delägare i BrA invest. 800 anställda och en omsättning på 1,5 miljarder berättar sitt tydliga sifferspråk om verksamhetens omfattning. Förutom Dogman ingår bl.a. BAB/3hus och KB Components och Living story i BrA invest.            

1965 startades Dogman i Lund i en liten källarlokal på 40 kvm. Sedan 2010 har AB Dogman huvudkontor i Åstorp, ett stenkast från BrA invests lokaler. Dogman av idag har ett lager på 12000 kvm, en omsättning på 368 miljoner kronor, 71 anställda och är etablerad i alla våra nordiska länder.
Tillbehör till häst tillkom året efter etableringen i Åstorp då moderbolaget förvärvade Jacson of Scandinavia.

– Dogman är ett kunskapsföretag med frihet under ansvar och ett starkt engagemang.  Vi lyssnar och för en aktiv dialog med våra kunder, byter ut ca 20 procent artiklar per år. Förädling och förbättring av produkter ingår också i vår verksamhet. Hållbarhet, utbildning och miljötänkande är några av våra nyckelord. Vi satsar på att uppfattas som en drivande, utbildande, inspirerande och tillgänglig partner.
En fyra (av fem) i betyg har vi fått från våra kunder. Tillväxten är bra, i procent mer än vad marknaden växer.
I Sverige leder Dogman med trettiofem procents marknadsandelar.
Nu siktar vi framåt bl.a. med kreativ marknadsföring och är nu störst i Norden, berättar Stefan Andersson medan han guidar oss runt i den funktionella, stilrena och ljusa anläggningen.

På hemvägen i duggregnet syntes Dogmans logotyp ha fått betydligt klarare, mer lysande konturer…©BMZ.se • Citera oss gärna men ange källan