David Noro

David Noro på återbesök på
Galleri Skelderhus

– Bara med konst kan man uttrycka det man inte begriper, sade den gode H. Tikkanen.
Det ligger mycket i det citatet. Tikkanens ord ploppade upp ur minnet vid ett besök på Galleri Skelderhus, där 28 årige David Noro ställer ut sina målningar med vernissage lördagen den 2 april.

Danske David är inte ny bekantskap i galleriet. För ett par år sedan ställde han ut en platspecifik stor installation i det intima galleriet.

Idag är det hans färgstarka akrylmålningar som ger liv i lokalen. Liv och död, människors vardag… alla förändringar som sker och påverkar människors liv. Fragment av världen. Ecce homo…

Med andra ord är det existentiella funderingar med fokus på människans inre natur och dess förändringar under livets lopp som tar plats i Davis bildvärld.

I mötet människor emellan tittar ofta själens obotliga ensamhet fram.
Ögon som stirrar rakt på betraktaren i en stor målning ser rådvilla ut inför livets villkor.

– Jag älskar att höra andra människors åsikter om livet och mänskligheten. Diskussionerna under studietiden på konstskolorna i Nederländerna gav mig mycket, säger David som studerat vid The Gerrit Rietvield Academie i Amsterdam och The Royal Academy of Fine Art i Antverpen.

 

Idag bor han i Köpenhamn, där han inom kort kommer att ställa ut.

David Noros målningar kan även ses på Dunkers kulturhus i utställningen t0 – en ny era. Det är en uppmärksammad jurybedömd utställning där även Galleri Skelderhus konstansvarige, Harald Hjärne deltar.

David Noros utställning på Galleri Skelderhus med vernissage
2 april kl. 13 - 16 pågår t.o.m. 15 maj.