Cecilia Björk

Cecilia Björk utmanar det traditionella

Mjöhult 220505
Cecilia Björk är en sökande konstnär i tiden som  gillar utmaningar och vägrar att begränsas av traditionella måsten.
Det operfekta, slitna och använda får ny funktion och mening i hennes bildrum, där kvinnan alltid har huvudrollen och elegant tar plats.
Björks starka, uttrycksfulla personligheter -  kvinnoporträtt laddade med energi och glödande inre och yttre skönhet, väntar nu på vårens besökare på Galleri Oscar i Mjöhult.
Vernissage lördagen 7 maj.

 Varje känd eller okänd profil i Cecilias Björks persongalleri har sitt eget personliga universum och livshistoria, omsluten i ett mångfacetterat, lekfullt bildrum, där dåtid möter nutid, poesin leken. Indirekt en hyllning till feminismen…

I mixed media/collageteknik är de livskraftiga, inkännande kvinnoporträtten elegant placerade i ett bildrum, där urblekta äldre tidningsurklipp samsas med klistrade remsor av affischer, tapeter och reklamtexter. Kontraster och rå ytbehandling ger en extra touche till Cecilias personliga manér. Många av hennes verk är målade på baksidan av canvas, vars ljusbruna färg gärna förstärks med färgsvep av rost.

Det säger mycket om denna framgångsrika, välutbildade konstnär som söker sitt.Cecilia Björks förkärlek för graffiti, Pop- och Street Art är påtaglig, inspirerande och känns äkta. Hennes CV är brett.

 Cecilia doktorerade i konst&modedesign vid University of the Arts och blev uppmärksammad inom Londons modevärld. Hon var bl.a. med och limmade fjädrar på isländska sångerskan Björks omtalade Swandress som syntes på Oscarsgalan för tjugo år sedan.

2014- 2015 inledde hon ett samarbete med IKEA och gjorde sig ett namn world wide. Cecilia är en aktiv tjej som alltid har någonting på gång.

Senast syntes hennes målningar på bl.a. Kulturhotellet i Helsingborg.
Därutöver för att nämna några av hennes uppdrag, var att inreda Radisson Blu Metropols sju våningar i Helsingborg med sina målningar, där alla våningar fick sin personliga känsla och atmosfär. Vissa målningar fick fortsätta på väggen i graffitistil… Så kan det gå när denna kreativa konstnärssjäl i farten…

Nästa jobb väntar på H22 utställningen.

Cecilia Björks utställning på Galleri Oscar i Mjöhult med vernissage 7 maj pågår t.o.m. 22 maj.