Gunilla Hansson och Ewa Brodin

Ewa Brolin och Gunilla Hansson ställer ut
på Galleri Moment

Ängelholm 220811
Små tecknade vikobjekt i Galleri Moments fönster visar att nu är det nytt på gång i de nya ljusa lokaliteterna, inrymda i Ängelholms bibliotek.
Det är Göteborgskonstnärerna och goda vännerna Gunilla Hansson och Ewa Brodin som arbetat fram en platspecifik installation  till deras utställning med tre H – Hår, händelser och horisonter.
Vernissage lördagen den 13 augusti.

En gemensam nämnare är femårig utbildning på Valands konstskola – Ewa under tidigt åttiotal, Gunilla under dess senare del. Båda har därefter varit lärare på sin gamla skola och arbetar även idag även som pedagoger. Såväl Ewa som Gunilla har under åren fått uppdrag till stora offentliga gestaltningar

För övrigt är deras målinriktning och arbetsprocess olika.

Medan Ewa Brodin, uppvuxen med textilkonst, redan från början fastande oljan, håller sig Gunilla Hansson gärna till akvarellen och med collage och animationer.

– Jag utforskar gärna utsikten från min ateljé, nutida händelser blandas med historiska. Förändring i det lilla och stora, havet, invasiva arter…Gärna i serier, säger Gunilla.

Ewa arbetar med en annan typ av förändring och hittar ofta inspiration i konsthistorien. Vissa av hennes oljemålningar visar förändringar i rörelser. Böljande draperingar, parasoller som i rörelse förvandlas och uppfattas som gestalter.  Blåsväder, stadd i förändring… Motiv av  veckade tygsjok som förnimmer känsla av hår – ett av H:na bland Händelser och Horisonter.

Gunilla Hansson och Ewa Brodins utställning ”Hår, Händelser och Horisonter” med vernissage 13 augusti pågår t.o.m. 10 september på Galleri Moment.