Lars Andersson, Hemköp i Ljungbyhed

Årets utmärkelser i Klippan

Klippan 220602
På grund av pandemin har flera utmärkelser blivit "hängande" och såväl Köpmanspriset och Näringslivspriset 2019 som Näringslivsprisent 2020 har nu landat på rätta ställen tillsammans med Årets Entreprenör och Årets Tillväxtföretag.

Årets Entreprenör 2021 går till Lars Andersson på Hemköp i Ljungbyhed med följande motivering:
"Lars Andersson har under många år framgångsrikt drivit Hemköp och han är också en eldsjäl i många av Ljungbyheds föreningar.
Han visar på en framtidstro för orten och har nyligen investerat stort i sin verksamhet och har byggt på med flera nya tjänster i butikens serviceutbud."
Mattias Hannen

Årets Tillväxtföretag 2021 är Gelita Sweden AB i Stidsvig.
Motivering:
"Gelita Sweden AB och dess VD Mattias Hannen, har genom långsiktigt och målmedvetet arbete byggt upp ett mycket stabilt, lönsamt och expansivt företag. Varumärket står sig starkt och stadigt på marknaden. Som ledande tillverkare av livsmedelslassade produkter, har företaget tagit på sig ett ansvar i branschfrågor som rör kvalitet, hygien, etik och miljö. Företaet har i flera år varit ett av tillväxtföretagen i Klippans kommun, vilket är en framgångsfaktor väl värd att uppmärksamma."

Näringslivspristagarna 2020, Ted Johansson och Micke Bern,
MOM-Events.
Vi skrev om dessa 20 maj 2021.Helena Jakobsson Foto: Henrik Jakobsson

Köpmanspriset för 2019 har delats ut till Helena Jakobsson,
Gunns Mode.
Motivering:
"Helena är en omtyckt och proffsig säljare med lång erfarenhet, som med ett leende på läpparna alltid ger kunderna bästa personliga service. Hon ser till att det finns ett stort utbud av kläder och kosmetik från flera populära varumärken, till bra priser i butiken. Närvaron i sociala medier har medfört många nya kunder runt om i Sverige och evenemang i form av modevisningar och modekvällar, drar även längväga kunder till Klippans kommun."


Stefan Lindqvist och Fredrik Hjort

Näringslivspristagare 2019 blev Fredrik Hjort och Stefan Lindqvist,
Er Byggare.
Motivering:
"Med ordning och reda samt ett ledarskap som håller över tid, får Fredrik och Stefan affärerna att blomstra. På ett föredömligt sätt har de genom bättre flöden och rutiner i det dagliga arbetet, skapat hög kvalitet och miljömedvetenhet i verksamheten."

Inget Köpmanspris delades ut 2020

/ Fakta Klippans kommun