PRESSRELEASE

Årets företagare och andra pristagare
2021 i Åstorps kommun

Åstorp 220608
Årets utnämningar till Årets Företagare, Årets Entreprenör och andra, hölls på Lydinge Resort i Hyllinge under festliga former.

Årets Företagare – Lars Johansson och Magnus Persson Solotec AB 2021

Med stor motivation och målmedvetenhet driver Årets Företagare Solotec AB. Sedan 2002 har Magnus och Lars byggt upp ett mycket stabilt och lönsamt företag, med ett varumärke som står sig starkt på marknaden. Genom att följa utvecklingen har de lyckats expandera verksamheten på ett mycket framgångsrikt sätt. Årets Företagare erbjuder kunderna, tillsammans med sina engagerade medarbetare totallösningar inom elautomation.

motivering:
Magnus Persson och Lars Johansson – Solotec AB – Årets Företagare 2021
Magnus är och har varin engagerad i många sammanhang bland annat i Rotary och Företagarna Åstorp där han har varit ordförande fram till 2022. Magnus har ett driv som en sann entreprenör och utvecklar företaget ständigt. Magnus och Lars har startat ett bolag som jobbar med solceller och installationer av dessa tillsammans med en medarbetare i företaget, Solotec Energiteknik AB. Företaget satsar mycket på hållbarhet och har bland annat många elbilar.
Lars och Magnus tog över företaget, Solotec, hösten 2002.


Lars Johansson och Magnus Persson, framgångsrika företagare på Solotec


Övriga pristagare

Stellan Fredriksson – S.Fredriksson bil & maskin AB –
Årets Entreprenör 2020

Stellan har ett taxibolag som utgår från Åstorp. Bil som är fixad med högtalare i bakluckan för musik i bilen, kunderna kan välja sin musik under resan. Ibland bokar ex ett gäng ungdomar bilen för att åka en runda, eller för att få en härlig tur till en fest som de ska på. Stellan håller även på med bilar. Äldre sportbilar som han fixar iordning.

Motivering:
Stellan är en sann entreprenör som under många år utvecklat sitt företag med en stark drivkraft och målsättning. Från ett enmansföretag med start 2008, till att idag vara ett större etablerat företag med gott renommé i Nordvästra Skåne. Med sina 11 anställda och en egen stor välskött fastighet utvecklar han företaget i Åstorp. Företaget är verksamt inom grävnings- och anläggningsarbeten, grusterminal, lastbilsverkstad, transporter med mera.


Patrik Johansson – Solserv Solutions & services Europé AB – Årets Hållbarhetspris 2020

Patrik driver flera företag varav Solserv är ett. Prepad ett annat och Nolans mekaniska AB i Alingsås är ytterligare ett av bolagen. CONPAT AB är koncernmodern. En företagare som inte allt för länge sedan, valde att lägga sin verksamhet i Åstorp. Han är mycket engagerad i olika program och projekt inom FN inom livsmedel, cirkulär ekonomi – hållbarhet. FN globala mål 2030, är viktiga för Patrik och en utgångspunkt för hans verksamhet.
Patrik Johansson driver sina företag med stor målmedvetenhet och är en katalysator för utvecklingen, där kunden behov står i centrum. Patrik är involverad och arbetar med olika projekt inom FN, olika universitet etcetera, där hållbarhetsfrågor är i fokus, vilket bidrar till en mer hållbar värld.

Motivering:
Vinnaren till Årets Hållbarhetspris 2020 är en innovatör och företagsledare med sikte på recycling och kompostering. Han har flera ben i sin verksamhet med förpackningar för livsmedelsindustrin varav en del komposterbara. Ett annat segment är komposteringsmaskiner som är unika i sitt slag, vilka komposterar livsmedelsrester på 24 timmar.


Fr.v. Caroline Andersson, Företagarna i Åstorp, Kim Hansson och
konfrecier Johan Wester

Årets Entreprenör – Kim Hansson, Åstorps Glasmästert AB

Företaget startade 1950 och har sedan dess funnits i Åstorp. Kim startade i glasbranschen redan som liten när han följde med sin pappa – som hade ett eget glasmästeri – och kände hur hantverkskunnandet och skapandet som glasmästeri lockade honom. Lärling på Glaspunkten i Helsingborg som köpte Åstorps glas. Var med och statade Glasmästarna i Landskrona. Kims dotter är också intresserad av yrket och håller på att samla in timmar för att få behörighet. Tog över företaget 2015. Gick 2016 med i Glaskedjan där företaget är delägare. Alla medlemmar, ca 100 stycken, har samma krav på certifieringar mm. Detta ger företaget möjligheter inom flera områden bland annat 9001 och 14001 certifieringar. Är även medlem i glasbranschföreningen. Har en filial i Helsingborg.

Motivering:
Årets Entreprenör äger och driver Åstorps Glas AB, företaget ingår i samarbetsorganisationen Glaskedjan. Kim startade i glasbranschen redan som liten när han följde med sin pappa där hantverkskunnandet och skapandet lockade honom. Kim har varit med och startat upp företag i branschen.
2015 köpte Kim bolaget Åstorps Glas och började driva i egen regi med stort utvecklingsfokus. Därefter gick han med i Glaskedjan där alla företag är delägare. Idag är det ett välskött företag med sex anställda på Lillgatan i Åstorp.

Årets Hållbarhetspris 2021 –
Magnus Bengtsson Körslättsgård

Har drivit gården sedan 1998. Satsat på Lupiner som proteinkälla till mat, framtidens näring.

Motivering:
Vinnaren till Årets Hållbarhetspris 2021 är en lantbrukare som värnar om de små insekterna och organismerna i landskapet. Magnus Bengtsson, driver ekologisk växtodling på Körslättsgård vid kanten av Söderåsen. Magnus arbetar aktivt med att skapa boplatser och livsmiljöer i odlingslandskapet för pollinerarna och insekterna. Med ekologisk växtodling främjas en frisk matjord
med hög biologisk aktivitet, vilket möjliggör att jorden bättre står emot klimatförändringarna. Vi alla är beroende av ett fungerande ekosystem med stor biologisk mångfald.

Stefan Olsson och Jonas Andersson – A & O Marmor och Granit AB

Motivering:
Genom hög kompetens, fokus på kvalitet och kunden i fokus, har bröderna Stefan Olsson och Jonas Andersson under många år utvecklat sin verksamhet i A & O Marmor och Granit AB.
Stabil och lönsam tillväxt kombinerat med miljöfokus gör bröderna till verkliga föredömen.


Björn och Henrik Gibrand – Lydinge Resort AB –
Årets Företagare 2020


Bröderna driver tillsammans Lydinge Resort men även ett jordbruk. Förutom detta så arbetar de med byggnation och har planer på att bygga bostadshus vid golfbanan. Byggnationen ska ske i flera etapper där den första är för planläggning med cirka 200 bostäder, Lydinge villapark. Intresset för
bostäderna är stort. Totalt ska cirka 900 bostäder byggas i området.
Björn och Henrik är sanna entreprenörer som ständigt utvecklar verksamheten.

Motivering
Vinnarna av Årets Företagare 2020 har en innovativ syn på utvecklingen av sitt företag Lydinge Resort AB. Med sina medvetna och strategiska satsningar på golfbanan, hotellet, restaurangen och nya boenden, skapar de en fantastisk plats med gästen i centrum. Henriks och Björns idéer och realiserandet av dessa, om hur och vad som ska utvecklas inom verksamheten, ger företaget en stark position på marknaden. Under ett år som har erbjudit utmaningar så har verksamheten en fortsatt stark utveckling. Henrik och Björn Gibrand är sanna entreprenörer som ser möjligheter snarare än svårigheter!