Anna Sörenson Rydh

En sfär, ett klot, ett hål –
Anna Sörenson Rydh ställer ut i Klippans konsthall

Klippan 220506
En eloge till Klippans konstförening som ännu en gång lyckats fånga en nytänkande, fantasifull och välutbildad konstnär till Klippans unika,  funktionella  konsthall!
Efter internationella utställningar i bl.a. New York, Brüssel, Berlin och London och uppmärksammade nationella bl.a. Art open gästar Anna Sörensson den skånska konstarenan.
Lördagen den 7 maj öppnar Anna Sörensson Rydhs utställning ”En sfär,  en bild, ett klot” på Klippans konsthall.

När BMZ dagen före klampar in och avbryter den viktiga hängningen i tak och på väggar, vibrerar och doftar luften av färg och kreativitet.

 Mitt på golvet ligger Anna själv bland stora teckningar 150 gånger 150, alla med cirkelformen i fokus.  Stora plastsjokformationer i väntan på att blåsas upp till jätteformat ligger intill – två skulpturer, varav en Flower Mushroom har väckt uppmärksamhet på bl.a Art Open. Den andra skulpturen Rainy cloud kommer att hänga i taket och symboliskt regna på besökarna. God hjälp med hängningen har Anna av maken och kollegan Daniel Rydh – ett par som gärna arbetar tillsammans. Med måleri, skulptur, installationer, video…
You name it… 

På golvet står små oljemålningar lutande mot väggen. Det är motiv inspirerade av Annas gammelmormor som arbetade med textil/handarbete.

– Cirkeln, klotet och dess formationer kan ses som en allegori, säger Anna, som tog sin Master i New York och en postmaster i Brüssel. Innan dess hann hon med konsthögskolestudier i Umeå.

– I cirkeln är vi alla delaktiga, kommer inte in eller ut! En bild av tid…, förklarar Anna.

Dessa med färgpenna handtecknade stora mjuka bildrum är imponerande skickligt utförda med subtila färgskiftningar och växlande tydliga strukturer. Det är en överjordisk, drömsk värld/sfär att stiga in i. Den världen kommer sedan att förstärkas med de i taket hängande fantasifulla skulpturerna.

Det är med spänning vi ser fram att göra ett nytt besök i konsthallen.

Vid det laget är med säkerhet paret Sörensson Rydh hemma i Stockholm igen, där deras lilla förstfödde väntar på mamma och pappa.

 Anna Sörenssons utställning ” En sfär, en bild, ett klot” med vernissage 7 maj på Klippans konsthall pågår t.o.m. 19 juni.