Ann Moen

Miljö, utsatta barn och kvinnohistoria när Ann Moen ställer ut i Kronohäktet

Ängelholm 210904
På Kronohäktet i Ängelholm är det som vanligt fullt ös vad gäller utställningar. Platsen är perfekt med dess intilliggande torg med genomströmning av folk på väg eller på trevliga stopp för pratstunder med kreti och pleti.
Det är folkligt och mysigt med kulturen som en naturlig del i vardagslivet. Sofia Nilssons keramikverkstad på torget är väl befolkat inneställe att samlas på.

Lördagen den 4 september hade Ann Moen vernissage på en utställning som är öppen även söndagen 5 september samt 10, 11 och 12 september.

Ann Moen är ett föredöme bland de mogna kvinnliga konstnärer som efter ett långt framgångsrikt yrkesliv, pensionerar sig ett par år tidigare för att satsa på sina drömmar att hundraprocentigt få ägna sig åt konsten. De flesta lyckas över hövan.

Det tycks gälla även Ann Moen som nu hunnit med sju utställningar, varav två jurybedömda, sedan hon gjorde slag i saken 2019. Under tiden har Ann Moen även hunnit utbilda sig bl.a. på Fridhems folkhögskola i teckning och måleri.

På kronohäktet ställer hon ut verk med aktuella teman kring miljö, utsatta barn och kvinnohistoria. I år är det 100 år sedan kvinnor fickrösträtt, en händelse som Moen belyser i ett flertal verk. I rummet intill dominerat det brusande, svalkande eller stilla blå havet i stora akrylmålningar. Miljöaspekter och nutida barns liv illustreras i ett annat rum, där även ett begåvat barnbarn visar framfötterna i roliga barnteckningar.