Ingrid Celin, ordf. i Handelsklubben

Torparedagarna – Seglivad överlevare

Åstorp 160702
– Ryktet om Torparedagarnas avsomnande är betydligt överdrivet.
Det  konstaterade Handelsklubbens ordförande Ingrid Celin med emfas när vi mötte henne vid Tacobaren den andra av Åstorps sedvanliga tre Torparedagar. Vet inte hur ryktet har uppstått. Däremot har det krisat lite i Åstorps Handelsklubb som f.n. kräver en omstrukturering för att få den att fungera som den ska.

Jo då, Ingrid såg ut att sia rätt om 35-åriga Torparedagarnas överlevnad, trots att det såg dystert ut vid elvatiden då regnet stod som spön i backen. Framåt dagen levde byn upp med samma myllrande folkliv som vanligt. De färgglada paraplyerna tävlade med ståndens prylar i färgprakt.

Utbudet hos knallarna såg också ut att vara nästan identiskt med förra året. Den stora skillnaden var alla Swishskyltar som nitats fast på tältdukarna. Det såg ut att vara ett vettigt alternativ för att sätta fart på kommersen som inte såg ut att vara alltför livlig. De flesta ögonshoppade och letade efter vänner och bekanta för en pratstund mellan skurarna.

En årlig träffpunkt som man inte ville missa…
En göteborgare som med sin sköna bohusländska kunde tala för sina varor, fiskar – rökta och gravade, var dock mer än nöjd med försäljningen.
I likhet med de flesta knallarna hade han återkommit till Torparedagarna flera år i sträck.

Att hans skylt med rubriken ”Sex för 100 kronor” kunde missuppfattas och fick många att dra på smilbanden, hade han nog ingen aning om.

Åstorps brottarklubb var som tidigare arrangör för den årliga festivalen som förutom knallar även inkluderar tivoli och artistframträdanden.

Denna dag  väntade den stora scenen på att invaderas av fräcka, roliga damer – Madaroarna, ett arr. av Åstorps Riksteaterförening.

 .

©BMZ.se • Citera oss gärna men ange källan

 

– 

  






Skylten för tankarna tillbaks till Kiviks marknad på 60-talet


Celins Åsna åter på plats efter renovering