Mobilfoto

Ekebys stolthet Rebecka Karlsson rev loss på stora scenen på Torparedagarna

Åstorp 170630
Årets stora folkfest i Åstorp är och förblir Torparedagarna. Det är enda gången gator och torg myllrar av festglada människor på jakt efter prylar, upplevelser eller bara social samvaro. Byn lever - på ont och på gott!

Redan tidigt på fredagseftermiddagen hinkades det öl i det stora tältet i väntan på kvällens begivenheter på scenen – Ekebytösen och ”Idol-tvåan” Rebecka Karlsson, Prebens pågar och Gasen i botten.
På lördagen var det full rulle i alla hörn med marknadsstånd som var fyllda av ett nästan identiskt fantasilöst men färgsprakande utbud som de senaste åren. Enda undantaget var årets pryl för barnen - spinnerleksaken som sägs vara allmänt meditativt lugnande att snurra på. För många vuxna får den garanterat motsatt resultat. Karuseller snurrade, käk och godis mumsades till ögonshopping i stånden, där ett och annat köp gjordes. Lotter såldes och föreningar passade också på att göra reklam för sina aktiviteter till tonerna av hellre än bra glada karaokeförsök i ett tält.
På eftermiddagen väntades ett annat celebert scenbesök på stora scenen i Krögartältet - 9-åriga musikaliska underbarnet, multinstrumentalisten och dragspelsprinsen Albin Fredriksson som bl.a. gjort succé i Allsång på Skansen. Senare på kvällen räknade arrangörerna med fullt ös och en fullknökad publik då Björn Rosenström, brukar dra storpublik. Sista dagen på festivalen lär populära Madaroarna sätta sprätt på stämningen.
Med andra ord var programmet precis som vanligt med 2017 års kända eller lokala dragplåster. Det är så man vill ha det. Varför ändra på ett fungerande koncept?
Tillströmningen var minst lika god som tidigare år och humöret såg ut att vara på topp i folkmassan.  Det är ett arrangemang av Björnekulla BK som blivit tradition och samtidigt en bra reklampelare för Åstorp. 20 000–30 000 personer brukar hitta till Torparedagarna som i år inföll 30 juni, 1 och 2 juli.   


Premiär på Torparedagarna


Det musikaliska underbarnet Albin Fredriksson hänförde publiken.
Foto: Hans-Ingvar Jönsson


Rebecka skriver autografer. Foto: Mobilfoto


Trängsel som vanligt. Glada tjejer på nya upptåg


Mat är en viktig beståndsdel i Torparedagarna