Tim Timmey dekorerar exteriören på det nya allaktivitetshuset

Gatukonstnären som blev rumsren

Klippan 190518
Ibland tar sig livsvägen förunderliga, kringelkrokiga stigar och spår.
Det gäller i hög grad konstnären Tim Timmeys livsresa. Han började som tatuerare och tryckare, gick vidare till graffitin för att sedan med framgång övergå även till tavelkonst och skulptur.
Idag syns hans målningar på gallerierna. Bl.a. har hans egensinniga, koloristiska tavlor i blandteknik väckt uppmärksamhet på jurybedömda utställningar på Krapperups konsthall.

Tim Timmey fördelar idag sina gracer mellan det mer tidskrävande konstnärliga arbetet i ateljén och graffitiuppdrag utomhus.
Tim Timmey jobbar likaväl högt uppe i det blå som hukandes på marken med sina färgfyllda sprayburkar. På markplan är det bl.a. roliga, udda aktivitetsbanor på skolor som gäller. Andra skapelser på marken kan också vara sandskulpturer som mångsidige Tim gärna roar sig med när han får tid över. Men mestadels har han full agenda.

Som graffitikonstnär har Tim påverkat och förädlat fasader med muralmålningar på uppdrag av kommuner eller privata fastighetsägare, främst här i Sverige. Men Tim har inte kunnat motstå lusten att kreera och förädla fasader när han är ute på sina många långväga resor.
Härhemma alltid på laglig väg, utomlands räcker det med att fastighetsägaren samtycker.

– Det var nolltolerans i Helsingborg. Idag är det mer accepterat. Efterfrågan på graffitimålningar är överlag mycket större nu. Festivaler, events runtom i landet söker ofta våra tjänster. Det var för övrigt på en HX festival 2015 som jag började tänka och jobba mer tredimensionellt och hittade min egen stil, berättade Tim som var “Gäst i Klippansoffan” under invigningen av nya samlingsplatsen Sågen.

Det är fräscht, ungt, tufft och mycket funktionellt både ute och inne på gamla Sågen, där bl.a. Svenska Popfabriken såg dagens ljus på sjuttiotalet.
En färgglad, fantasifull ödla pryder fasaden. Ytterligare tre väggar skall piggas upp och få en ny skrud med hjälp av Tim Timmey.

– Jag laborerar och söker mig fram. Motiv med djur, (ofta delade), grafiska klockor, vattendroppar, kycklingar med randig näbb är återkommande motiv i min bildvärld, både vad gäller tavlor och muralmålningar.
Muralmålningar kan vara fysiskt krävande. Att hänga i en lift och måla en femton meter hög och sex meter bred målning kan ta på krafterna, log Tim som hade hjälp i soffan av moderator Andreas Hannervik.