Tio föreningar var med i vårens dragning när Sparbanksstiftelsen delade ut 120 000 kr

Stipendieutdelning till traktens föreningar

Norra Vram 150122
Det är så lätt att glömma…
Många ideella föreningar har ett stort behov av kapitaltillskott för att kunna vidareutvecklas. Ändå glömmer alltför många engagerade eldsjälar att söka stipendier.
Undantag är Åstorp och Bjuv som är tillhör de som söker allra flitigast, åtminstone till Sparbankstiftelsen Skåne.
Många driftiga föreningar har fått anslag flera år på rad till nya projekt som för verksamheten framåt. Två gånger om året kan hugade föreningar ansöka om bidrag till framåtskridande projekt.  
– Det är en enorm kraft I traktens föreningar!

Det konstaterade stiftelsens Sanne Mårtensson vid en stipendieutdelning på Billesholms IK, där 120 000 kronor delades ut till ideella föreningar och lokala projekt och i Bjuv och Åstorp. Det kan vara på sin plats att understryka att Sparbankstiftelsen Skåne är en av Swedbanks ägare. Det är nämligen avkastningen av de aktierna i Swedbank som används för att främja den lokala utvecklingen med ekonomiskt stöd. Det kan gälla projekt inom vitt skilda områden. Forskning, utbildning, näringsliv kultur och idrott…

6,5 miljoner kronor från Sparbankstiftelsen Skåne går till projekt i Skåne, varav 4,5 till lokala anslag. Det var trångt I  den lilla stugan på Billesholms IK denna torsdag den 22 januari. Representanter för de tio stipendiaterna inom föreningslivet, stiftelsens och bankens styrelsemedlemmar var på plats I stugvärmen för att ta del av stipendieregnet.

Bland dem syntes Swedbanks Göran Persson som efter uppköpet av Öresundsbanken nu är chef både i Bjuv och Åstorp. I Åstorp skall nu den gamla Swedbankslokalen moderniseras och omdisponeras för att möta framtiden. Tio checkar delades ut under en lättsam ceremoni.

Vi gratulerar följande föreningar: Billesholms GIF som mottog 5 000 kronor som skall gå  till fler aktiva ungdomar och ledare. Ekeby Brottarklubb, 10 000 kronor till träningsutvidning.

Bjuvs Brottarklubb 15 000 kronor för ett Projekt FT-cupen. Billesholms Badmintonklubb 10 000 kronor för träningsmateriel till ungdomar. Canticumkören 10 000 kronor till en 60-talskonsert. Billesholms IK 20 000 kronor till ett träningsläger vår/sommar 2015.

Åstorps Fotbollsförening 15 000 kronor för integration av ensamkommande flyktingar.
Kvidinge Sockens Hembygdsförening 10 000 kronor till medlemsaktiviteter, studier och forskning. Schäfrhundklubben Åstorp 10 000 kronor för utbildning inom IPO.

Åstorp/Kvidinge IBS 15 000 kronor för ledarutvecklingskurser och utbildning för bekämpande och åtgärder vid skador. Närmast på stiftelsens aktiva agenda står bl.a. utnämningar av idrottsledare.

Den 15 februari har Sparbankstiftelsen Skåne i samverkan med Skåneidrotten deadline för nominering av Skånes Idrottsledare. 200 stipendier a 10 000 kronor delas sedan ut för goda ledarinsatser, varav 7 000 kronor går till ledaren och 3 000 kr till stipendiatens förening.