Tusentals besökare visiterade alla lokalerna på Spritan

Invasion på Spritans julmarknad i Ödåkra

Ödåkra 181124
Bilarna stod som packade sillar vid “Stritan” till Spritan i Ödåkra denna första julmarknad på vår nya kulturmetropol i nordväst.
Den f.d. Spritfabriken i Ödåkra ser ut att ha en enorm utvecklingspotential. Med ca 8 000 kvm tillgängliga på området, stora f.d. lagerlokaler med gigantisk takhöjd och ett geografiskt läge med en knapp mil till Helsingborg är affärsläget intressant för såväl businessfolket som besökare och kunder.

Gensvaret på marknaden överträffade alla förväntningar för de tio permanenta hyresgästerna och det fyrtio-femtiotalet utställare.
Det var jättelika köer på gården bl.a. till Netterbrandts Antik & Retro, R och R inredning och design, Café Två systrar och Blomsterbutiken. Lika knökat var det inne i den forna fabriksbyggnaden, där flera hyresgäster väntas inom kort. Här fanns allt som hör en julmarknad till -– för ögat, magen och själen, dock utan det sedvanliga skräp och krämarutbudet. Ett galleri och en ateljé var redan igång. Troligen kommer en stor konsthall att installeras så småningom. Även italiensk krog och en pizzeria beräknas vara igång i vår.
De tusentals besökarna syntes mer än nöjda över de storslagna lokaliteterna och det varierande utbudet.
Det skall bli spännande och se vad som händer framöver.


Ett välkommet tillskott i företagsutbudet var Ödåkra Mikrobryggeri som serverade 6-7 olika orters öl


Café och bageri Två Systrar hade fikaservering både ute och inneR + R inredning och design visade bl.a. äkta mattor och konst i sina vackra lokaler


En färgglad tomtemor - Monica Kjellström saluförde egentillverkade kuddar och julpynt


Hos Netterbrandts Antik & Retro var det så trångt att besökarna fick köa utanför


I den stora öppna hallen samsades olika restauratörer och diverse handlare