Gänget bakom boken "Springtime Helsingborg – Löparfest i 35 år" Redaktionen Fr.v. fotograf Kalle Lind, grafiker Christer Lind, sportjournalist Walle Holmberg, ordf. Hasse Abrahamsson, fakta Lars-Olle Andersson och projektledare Hasse Sjöström.


Boksläpp för Springtime Helsingborg – Löparfest i 35 år

Helsingborg 150516
– Så small startskottet och som en lavaström vällde löparna ut från torget…
Och detta var början till en fantastisk löparfest som håller på än i dag och förhoppningsvis länge än.
De orden präntade HD:s legendariske chefredaktör Lars Wilhelmsson redan 1984.

HD och IFK Helsingborg var redan då startskottet gick 1981 stolta idrottsliga medarrangörer. Lars Wilhelmsson fick rätt som så många gånger tidigare.
I år firar Springtime trettiofem år. Löparfesten är idag populärare än någonsin efter några år med tynande intresse.
80 000 med spring i benen eller i rullstol har genomfört Springtime under årens lopp. Det säger det mesta om dess popularitet.

Springtime i Helsingborg är ett stadslopp, där alla är välkomna – unga och gamla, elitidrottare och vardagsmotionärer och rullstolburna med ”medspringare”.
Alla kan springa är mottot - var och en efter sin förmåga.

Tisdagen den 16 juni var det boksläpp på en riktig nostalgikick för såväl medverkande löpare som andra idrottsintresserade.

”Springtime Helsingborg” - Löparfest i 35 år” med underrubriken ”Glädje, svett och tårar” är ett initierat, välskrivet och lätttsamt verk. Fakta, kuriosa och resultatlistor blandas med roliga incidenter och kåserier.
Det är också ett rutinerat team av sportjournalister, fotografer formgivare som nu nått mållinjen och kan pusta ut efter ett gediget researcharbete under två år projektledare Hasse Sjöströms ledning.

– Ett evigt bläddrande mellan bilder och gamla negativ, som f.d. HD-fotografen Kalle Lind, uttryckte det.

Utgivare är Helsingborgs idrottsmuseum som tidigare gett ut fyra idrottsböcker. Endast tretusen ex är tryckta så det gäller att hänga på låset för intresserade.

 Springtime – Löparfest under trettiofem år finns till försäljning på Väla Intersport under kommande lördagar.Några av de HD-fotografer som medverkat i boken fr.v. Tomas Montelius, Roland Bengtsson, Stefan Ed, Kalle Lind, Eje Sjölander. Sittande: Göran Stenberg, Barbro Hallin, Britt-Mari Olsson och Thommy Nyhlén.