Möte om Söderåsturism på Tomarp

Tomarp 170323
Hänt var det här, även om om mycket sker i det fördolda...
Nu vankas det turistsäsong inom kort inom våra Söderåskommuner!
Turist javisst...Men hur nå ut till kreti och pleti på bästa effektiva och ekonomiska sätt ? Vad skall det satsas på?Vad skall vi utveckla?
Senaste info om våra grannar inom företag och föreningsliv i våra 4 K - Söderåskommuner måste alltså till.

Likaså gäller det att hålla kollen på medias utveckling och innovationer inom den digitala sektorn för att nå en effektiv samordnad marknadsföring av regionens besöksmål och besöksnäringar.

Ett turistmöte med representanter och andra berörda parter från Åstorps Bjuv, Svalöv och Klippan mötte i torsdags upp på Tomarps kungsgård för att utbyta erfarenheter, få ett ord med i laget, lyssna och lära på föreläsningar under ämnet - Vår digitala framtid - trendspaning
Under detta årets första vårdag, torsdagen 23 mars bänkade sig åhörarna efter gemytligt snack till kaffet, in i konsthallen med Tonie Roos sjudande färgstarka målningar som pendang till vårsolens mildare..
Sedan tvingades vi på BMZ av tidsskäl lämna det alerta sällskapet för vidare äventyr men Åstorps näringslivsutvecklare Susann Cardell gav oss en kortfattad resumé:

Projektledare Peter Reelfs presenterade Makadamprojektets “Entré Söderåsens” utveckling under de tre månaderna långa researcharbetet. Nu lär projektarbetet sätta igång på allvar under ytterligare fem månader
Sedan gav Petter Söderström på Tourism i Skåne, en mycket informativ presentation och statistik gällande den digitala utvecklingen och vad den kan tillföra marknadsföringen.Hur har den digitaliseringen påverkat turism- och resebranschen? Hur komma i kapp?
Den digitala utvecklingen går snart med ljusets hastighet…
Susann Cardell berättade att en av fem hade en smartphone 2012, fyra år senare hade fyra av fem en sådan…
Det gäller att hänga med, vare sig man vill eller inte...


De första skridskorna gjordes av mellanbenet på en häst

Arkeologiska fynd på Tomarp

Tomarp 170323
Nästa gång du besöker Tomarps Kungsgård och det blir väl snart nu, när vårens två- eller fyrbenta har fått ungar, kaffet är varmt i kafeterian och konsthallen bjuder på oväntade upplevelser, glöm inte titta in i tapetrummet!
I rummet med månghundraåriga tapetmönster, har det samlats spännande arkeologiska prylar efter renoveringen för två år sedan. Glasflaskor, skålar, hela eller halva, ursprungligt trä från magasinet samt inte minst skelett och ben i glasskåp är väl värt att studera.
Framför allt, då här ligger mellanben från häst - världens äldsta skridskor.