Åstorps Riksteaterförenings årsmöte redovisade en blygsam vinst

Åstorp 170215
– Det har  varit större publikantal detta år. Framför allt då populäre Rickard Söderberg var i farten, berättade Hans ingvar Jönsson, ordförande i Åstorps Riksteaterförening på föreningens årsmöte den 15 februari.

Ca fyrtio medlemmar av föreningens knappt två hundra samlades på Kulturhuset Björnen för en info-, fråge- och kaffestund.

–Det känns som om hela släkten är här, konstaterade Wolfgang Heu - en i styrelsen som slogs av den opretentiösa, familjära stämningen i föreningen.

Det var inga förändringar i styrelsens sammansättning mer än att tre av de sex styrelsemedlemmarna omvaldes i två år, resten i ett år. Ordföranden nyvaldes på ytterligare ett år och en suppleant tillkom - Agneta Andersson.

En lätt positiv besökfrekvens noterades och en vinst på på drygt 17 000 kronor redovisades.


Camilla Rosenqvist

Kvällen avslutades med musik - välkända visor, varsamt och säkert tolkade av den lokala sångfågeln och musikläraren Camilla Rosenkvist.

–  Jag spelar för livet, vet inget annat,.. Leker med toner och viskar i ord, sjöng Camilla som såg de Sofia Karlsson texterna som en beskrivning av sig själv och fortsatte att leka med toner och viska i ord till en nöjd publik.

Närmast på programmet står föreställningen “Du kan kalla mig Ernst” i Kvidinge Hembygdshall. Om den uppsättningen går att läsa i ett tidigare reportage av bmz , då den visades i Hyllinge.  Därnäst är det dags för åstorpsbon och operasångaren Martin att äntra scenen på Kulturhuset den 9 april.

Se vidare info under evenemang!