Fr.v. Bo Wikström, bas och sång, Dennis Tannerberg, trummor och sång, Bengt Wikström, gitar och sång gitarr, Maria Wikström sång och Christer Hall, gitarr

Sista "dansen" med Quidinge
Country Rockers

Kvidinge 191128
Quidinge Country Rockers, sista spelning i ett extrainsatt program på Kvidinge hembygdshall i torsdags, drog som väntat en fullsatt publik. 
Med en aldrig sviktande energi, glöd och osvikligt skickligt samspel, brakade bandet loss med Be-bop-Alola, framförd av mångsidiga Maria Wikström, vars röstomfång, tonsäkerhet och scenutstrålning som vanligt  imponerade. 


Maria Wikström


Fullsatt salong i Kvidinge hembygdshall

Det gällde även Dennis Tannerberg, mycket driven batterist och sångare som i likhet med Maria växlade mellan rock och country. Fräscha, raka tolkningar av gamla hederliga godingar från Johnny Cash till Elvis, fick snabbt publiken på fall. Flowet, gemytet, de lekfulla men professionella arrangemangen i ett intimt lyhört samspel har gett bandet ett eget, unikt signum.

Men allt har sin tid och man skall sluta när man är på topp, sägs det även om det kan kännas sorgligt, publikt sett. Ingen i bandet kommer dock att lägga av utan fortsätta i nya, ibland oväntade konstellationer och genrer. 
Eller som ”bassen” i bandet, Bengt Wikström, uttrycker det: 

– Att vara musiker är ett lärlingsyrke hela livet. Det får aldrig bli rutin. Man måste utvecklas. Samtidigt måste man ha kontinuitet, när man jobbar i ett band.

Bengt Wikström lever som han lär, gillar musikaliska utmaningar och antar dem. Som musiklärare och framgångsrik klassisk gitarrist, ville han som pensionär uppfylla sina tonårsdrömmar och lira rock, vilket han gjorde med besked i bl.a. Cadillac Band. 
Rocken varvade han sedan med lyriska visprogram tillsammans med dottern Maria, jobbade i såväl kyrkor som på äldreboende. De uppdragen gör han med glädje fortfarande. När han inte leder någon sånggrupp eller kör, eller… 

Agendan är knappast tom, varken för Bengt, dottern Maria, brodern Bo eller de andra i Quidinge Country Rockers. Närmast skall han bl.a. spela olika program på Tomarps kungsgårds vänners årsmöte, på Lantmännen i Mörarp och på Vidåsens äldreboende, men drar ned på turnerandet. 

– Quidinge Country Rockers har ju spelat runtom i landet, mest i Västergötland Vi har haft fans som följt oss på våra turnéer från Skåne till Mariestad. Jätteroligt, men det tär på familjelivet att flacka runt, framför allt för Maria som har en massa djur att ta hand om. Det känns fint med den lokala förankringen, närheten till publiken med Quidinge Country Rockers. Folk i bygden har varit positiva och glatt sig åt våra framgångar med bandet utan minsta missundsamhet. 

Om Quidingeborna säger sig vara stolta över oss, kan jag tillägga att vi är lika stolta över dem. Det har varit en fin tid, säger Bengt Wikström som nu vänder ett nytt notblad i sitt digra kompendium.