Gratis föreläsningsserie som på olika sätt
berör Migration och Mångfald

Åstorp 170222
Vad händer när människor kommer till Sverige?
Åstorps kommun bjuder in till gratis föreläsningar om migration och mångfald

Under våren bjuder Åstorps kommun in till fyra öppna föreläsningar som på olika sätt berör perspektiv på temat Migration och Mångfald.
Idag lever i en värld där det finns oroligheter, vilket bidrar till att strömmen av människor som söker trygghet ökar. Vi står inför en humanitär utmaning – kanske den största sedan andra världskriget.
Genom föreläsningsserien kan man ta chansen att lyssna och lära sig mer om vad som händer när människor flyttar till oss i Sverige - vilka effekter som blir det när den demografiska kartan förändras. Frågor som ”vem är min granne?” Och ”vad kan vi lära av varandra?”, hamnar i ett annat ljus när fyra olika specialister och inspiratörer berättar om deras kunskaper och erfarenheter under föreläsningsserien.
Vi vill därmed hälsa alla välkomna till vår första föreläsning av totalt fyra för att få reda på mer om migration och dess påverkan i samhället samt lyssna på intressanta livshistorier.

Först ut är ”När islam blev svenskt”. Då ger Richard Lagervall, kunnig religionsvetare från Lunds universitet, en spännande inblick om islams många ansikten, vad de är, innebär och kan vara.

När? 23/2 Klockan 18.30 – 20.00 (insläpp från 18.00)
Var? Kulturhuset Björnen

Föreläsningarna är öppna och kostnadsfria.

Kommande föreläsningar i serien ”Migration och Mångfald”:

30/3, klockan 18.30 – 20.00, Kulturhuset Björnen
”Aktionen med de vita bussarna”

Johan Ekblad berättar om Röda korsets spännande och viktiga räddningsaktion 1945 av fångar från koncentrationsläger med de vita bussarna. En aktion som kommit att stå som symbol för mod och civilkurage.

20/4, klockan 18.30 – 20.00, Kulturhuset Björnen
”Hatbrott – konsekvenser och orsaker”
Berit och Anders Wigerfelt är vana föreläsare och har bred kunskap inom fenomenet hatbrott. De berättar bland annat om vad ett hatbrott är, vad som orsakar hatbrott och vilka konsekvenser detta får i samhället.

23/5, klockan 18.30 – 20.00, Kulturhuset Björnen
”Från Rosengård till Vita huset”
Siavosh Derakti är en av Sveriges vassaste föreläsare inom integration, mångfald och rasism. Han var en av de personer som USA:s tidigare president Obama specifikt bad om att få träffa under sitt besök i Sverige 2013.

För mer information kontakta:
Bobby Svitzer
Integrationssamordnare
Åstorps kommun
Tel. 042-64059
bobby.svitzer@astorp.se
www.astorp.se