Mats Kläpp

Kraftfullt, vibrerande och färgstarkt på Galleri Moment

Ängelholm/Galleri Moment 150716
Ett flöde av kraftfulla, vibrerande färgstarka formationer som befruktar varandra, fyller Galleri Moment med förnyad livsenergi lördagen den 18 juli. Det är målningar av bildkonstnären, konstkonsulten och konstprojektledaren Mats Kläpp som får det lilla funktionella galleriet att återigen byta skepnad, karaktär och stämning alltefter resp. utställares personliga avtryck.

Lika fascinerande med denna förvandling av en förhållandevis modest lokal, varje gång nya konstnärer gästar galleriet…
För Mats Kläpp med decenniers vana att ta helhetsgrepp, ofta platsspecifikt i projekt, installationer eller i offentliga miljöer, bör det ha varit en enkel match.
I denna utställning är det enbart målningar i olja, tempera och akryl som tillsammans skapar den dialog och stämning Mats eftersträvar.
En liten stilren skulptur, i trä och metall som vilsam avledare har han dock inte kunnat motstå att installera.

Bryta av, kontrastera…
Efter att ha jobbat mycket med objekt utvecklade Mats dessa sidospår till att även omfatta skulptur i olika tekniker i sin flexibla verksamhet.

– Det ena föder de andra…

I sina projekt/installationer jobbar han med allt tänkbar växelverkan - ljus, ljud, projektioner,måleri…

– Jag arbetar alltid till musik för att nå uttrycket. Bestämmer och väljer ut låtar som passar min sinnesstämning just då och improviserar sedan till musiken, säger Mats – en glad gamäng som startade sin konstnärliga bana i Atelier 17 i Paris på åttiotalet för vidare befordran till Hovedskous Målarskola i Göteborg.

Men fransk esprit och det personliga uttrycket har Mats behållit sedan dess, utvecklat och testat. Ett tiotal stipendier, en mängd offentliga uppdrag och utställningar har flutit in under åren…
Observanta galleribesökare i Nordvästskåne minns säkert bl.a. Mats Kläpps uppmärksammade utställning/installation Rotating Irons i Klippans konsthall för ett par år sedan, inspirerad av ett danskt rockband.

Utställningen har vernissage lördagen den 20 juli och pågår t.o.m. 8 augusti



© BMZ.se • Citera oss gärna men ange källan