Magdalena Cavallin

Det abstrakta i sällskap med
det föreställande

Galleri Skelderhus 190702
– Jag jobbar spontant, tar det som det kommer. Efterhand som bilden växer fram, kan inriktningen förändras och komponenter suddas ut.
Jag vill fånga stämningar och leda in betraktaren i en värld mellan dröm och verklighet.
Med små medel strävar jag efter att göra bildrummet komplext, men vill aldrig vara övertydlig. Allt är upp till betraktaren, säger Magdalena Cavallin, Galleri Skelderhus kommande utställare med vernissage fredagen 5 juli.
Stora målningar i vinyl på masonit, gärna i kombination med collage och teckning fyller väggarna.
Klipp ur gamla tidningar och böcker får nytt liv som enskilda element i hennes stora målningar.

Den svarta färgen dominerar i Magdalenas motiv med ödsliga landskap, rum med geometriska former och detaljer. Men det finns alltid befriande, oväntade ljusfenomen i mörkret - allt från skidliftar till jordglober i ett gränsland mellan det abstrakta och föreställande. Brytningen mellan dessa världar, där bl.a. nytänkande perspektiv och färgskiftningar bidrar, skapar stämning.
Människor, djur och föremål integrerar och skapar liv i det gåtfulla bildrummet, omslutet av en mjuk, matt textur med textilkänsla.
På bord och i fönstersmygar ligger roliga, underfundiga småbilder, alla collage av urklippta bilder.
Inspiration hämtar Magdalena bl.a från de avantgardiska konstnärerna från tidigt nittonhundratal men hittar även kraft och inspiration i det lilla livet. Av människor, musik och filmer...

Höganäsaren Magdalena Cavallin är utbildad på Konstfack med utbytesår på Kungl. Konsthögskolan. Hon arbetar även med illustration och har bl.a. illustrerat barnböcker med text av maken Mikael.

Magdalena Cavallins utställning på Galleri Skelderhus har vernissage mellan 16 - 19 fredagen obs 5 juli. Utställningen pågår t.o.m. 28 juni.