Åstorps Kulturskola mot framtiden

Åstorp 170222
Tidigare hette det Åstorps Musikskola – Det gör det inte längre. Nu är det Åstorps Kulturskola som gäller, med ewtt utökat utbud av aktiviteter i nyrenoverade lokaler.

Åstorps kulturskola står inför en nystart – med nytt namn, fler aktiviteter och bredare verksamhet samt uppdaterade och fräschare lokaler för besökare och personal.

– Tidigare hade skolan inriktning enbart musik och instrument, så är det inte längre, även om vi så klart fortfarande värnar om det musikaliska intresset, säger Harriet Jönsson, kulturskolechef på Åstorps kulturskola. Vi erbjuder nu ett bredare program med teater och vår väldigt populära satsning, barnmusikyoga, menar hon.

Tanken är att i framtiden dessutom utvidga utbudet på kulturskolan ytterligare.

– Vi ska bli en kulturskola i tiden, så vi tittar hela tiden på hur vi kan utveckla utbudet. Tanken är att vi ska satsa på workshops i filmproduktion under våren och sommaren och starta upp en större satsning under hösten, säger Harriet Jönsson.

Utveckling av verksamheten
En kulturskola i tiden innebär inte bara att utbudet ska utvecklas, det handlar även om inkludering och utveckling av både innehåll, personal och lokaler.

– Kulturskolan i Åstorp ska vara inkluderande, vi vill utveckla samarbetet med kommunens skolor, så att fler unga får chansen att ta del av det vi erbjuder. Samtidigt vill jag ge våra lärare ännu bättre förutsättningar att trivas hos oss, avslutar Harriet Jönsson.

För mer information kontakta:
Harriet Jönsson
Kulturskolechef
Åstorps Kommun
Tel 042-642 46
harriet.jonsson@astorp.se