Meihemknatet för 4-10 år drom 37 startande

Kultur är kul, tyckte barnen på höstfest och kulturkalas i Åstorp

Åstorp 170916
Höstfest eller kulturkalas? Arrangörerna på folkfesten i Åstorp lördagen
16 september tycktes inte kunde bestämma sig. Affischer på resp. “samarrangemang” hamnade i alla fall sida vid sida runtom i byn.  
Folk hittade hit och fyllde gator, torg, bibliotek och skolor från tiotiden och tolv timmar framåt.

Det var ett levande city denna dag med allt från reklam för bisonoxkött, traktorer, veteranbilar till loppisar, marknader och längre butiksöppet. Nytillskott i city var bl.a. Kullabygdens Shop  som hade vernissage på en filial och nya Sipans krog på Storgatan. Intill bjöds det på musik av Håkan Hultberg vid ett marknadsstånd med höstens rotfrukter.
Drillflickor och hundparader inledde höstfesten, följt av Meihemknatet vid bowlinghallen för barn mellan fyra och tio år. Barnen hade roligt denna dag, kunde själva påverka, visa sig på styva linan. Förutom populära hoppborgar mitt i byn, var det interaktiva föreställningar med Ballongteaterns Pettson och Findus på biblioteket, provapå graffiti utanför Kulturhuset Björnen medan vuxna kunde ta sig en matbit i Lydinge Golfs tält i trädgården och lyssna på musik. På kulturskolan kunde folk i alla åldrar prova på olika musikinstrument och sedan lära sig instrumentbyggen av skrot i verkstaden. Även en magisk show med Simon Tendenvall väntade på skolan under eftermiddagen.
Höstfesten med inkluderat generöst kulturkalas avslutades som sig bör på Kulturhuset Björnen med musik av banden Coverlovers och Cruzh.


Uppvärmning med de minsta inför knatet


Vimmel på byn. Kanske inte som på Torpardagarna med ganska mycket folk


Bilparaden ståtade på Torggatan


Grafitti utanför Kulturhuset Björnen


Många hundar i byn efter hundparaden på förmiddagen


I spänd väntan på Pettson och Findus...


...och så kom Pettson och letade efter sin katt


Annica Vink utanför sin åstorpsfilial, f.d. Zannas lokal vid Vini Mode