Tim Nedrup med sina graffittimålningar

Ett brett startfält med 51 utställare och 126 verk på årets Kullasalong

Krapperup 180327
Tidsandan synliggörs och får ett rentvättat ansikte med medvetna eller omedvetna konturer av konstnärer alla kategorier.
Det gäller även Krapperups jurybedömda vårsalong där en svag doft av nostalgi och naivism blandas med ett nyskapande elixir samt inte minst en rejäl dusör miljötänk.

Ur det stora, färgstarka påskägget av ett trettiotal regionala konstnärer tittar det fram nykläckta skapelser inom alla tekniker. Ett flertal experimenterar med material för att nå det optimala uttrycket. Andra söker efter att enkelt åskådliggöra eller förändra vår syn på vad som är vackert och fult.
Plast är bara skit, graffiti inte rumsrent?
De tankebanorna får sig en rejäl smäll när besökaren får se Kajsa Palmquists mobila skira, skimrande pastelliga skulpturer i allskön plast och buntband, uppbyggda på champagneglas eller snapsglas i plast.


Kajsa Palmquists och hennes mobila skira, skimrande pastelliga skulpturer


Rick Laurances stora skulptur “Creation of wealth”


Niels Christensen framför sina "skräptavlor" i olja

Tim Nedrup, vars verk uppmärksammats i den offentliga konsten i Helsingborg, bl.a. med en jättelik träskulptur av en kyckling med 1300 fjäll, sågade med sticksåg, visar här graffittimålningar på vattenbaserad färg. De känns högklassiga - fjärran sedvanligt grafittiklotter och visar att grafitti, kan vara ett träd med många grenar att beskära och odla.
Att våra fridstörare och miljöbovar även har en annan sida visar bl.a. Niels Christensen.
Sopor – knyckliga burkar och pappersförpackningar blir estetiskt vackra blickfång - Beauties of the Yunk-Yard, i Niels Christensens oljemålningar av recycling.

Rostiga rör, gnagda av tidens tand blir till formsköna skulpturer, vibrerande av förgängelse i Hans Victor Elanders akrylmålningar.
Mjuka sköna textilier skapar som alltid en stilla ro i samlingsutställnngar. Bl.a en utsökt vacker textil triptyk av Eva Persson värmer medan Yayoi Kiyota Malms stora keramiksvampar som liknar skumgodiset i påskägget, piggar upp.

Rick Laurances stora skulptur “Creation of wealth” är också svår att missa. Han har blandat olika tekniker som trä - alm och björk, keramik, akryl, glasyr och glas i en säregen, spännande skulptural installation.

Kullasalongens vårsalong i Krapperups konsthall har vernissage den 30 mars och pågår t.o.m. den 13 maj 2018.


En utsökt vacker textil triptyk av Eva Persson


Victor Elanders akryler av rostiga rör, gnagda av tidens tand


Yayoi Kiyota Malms stora keramiksvampar