Katarina Mollberg

Snabbtitt inför vårens konstfest

Krapperup 190416
Kullens Konstförening har långa anor, visserligen ligger den i lä med dess anrika lokaliteter på Krapperups konsthall. Men ända sedan 1944 har föreningen arrangerat jurybedömda utställningar, från 1979 och framåt i Krapperups konsthall.

Nu är det åter dags att öppna den populära jurybedömda vårsalongen, som numera går under epitetet Kullasalongen med deltagande konstnärer från hela Skåne. Intresset har som vanligt varit stort, likaväl från namnkunniga konstnärer som unga oetablerade. Av 750 inlämnade verk godkändes 105 verk av den av föreningen fristående professionella juryn.

55 konstnärer i alla åldrar är representerade i årets vårsalong, en vårdoftande mix av manér och tekniker. Bland oljemålningar, akvareller, skulpturer, teckningar, grafik, fotokonst, textilier och keramik, fanns en för oss ny måleriteknik – alcohol ink.

­ ­– Det är en metod som är mycket populär i USA. För mig är den starkt inspirerande och befriande, förklarade Katarina Mollberg som här gav prov på tekniken i tre verk.

För övrigt var det många koloristiska verk, varav höganäsaren Tim Timmey stora fantasieggande målning lyste i kapp med vårsolen.

”There is a light that never gets out” stod glatt och snirklat präntat i målningen.

Det kan man tolka hur man vill men alla hårt arbetande konstnärer bör ha känt den vittringen under arbetsprocessen.

Årets Kullasalong har vernissage på långfredagen och pågår t.o.m. 19 maj.

 


Olof Behrens


Maud Strandqvist


Tim Timmey