Bland hundratalet som lämnade in verk för bedömning på lördagen till
Kullasalongen träffade vi Pia Nordqvist från Nyvång med sin ständige "vapendragare" sambon Arne Elmqvist

Kullasalongen – Jurybedömd vårsalong med regionala konstnärer

Krapperup 190331
Nu våras det för konsten i Skåne...
Kreativiteten knoppas och blomstrar med samma förundran och växtkraft som naturen själv.
Det jobbas för högtryck i såväl hemma i stugvärmen som i verkstäder och ateljéer.

Inlämningar av färska konstverk till konstrundor och gallerier, ibland så pinfärska att oljefärger knappt hunnit torka, är i faggorna nu när påskliljorna gör entré i rabatterna.
Först ut att öppna portarna i nordväst var Krapperups konsthall som bjudit in konstnärer för jurybedömning till Kullasalongen med vernissage den 19 april. Utställningen pågår t.o.m. 19 maj.
För att få medverka i Kullasalongen måste man man vara född, bosatt eller sommarboende i Skåneland.
– 172 konstnärer har anmält sig men det brukar bli ytterligare tillägg i sista minuten, säger Christina Andersson, vice ordförande i konstföreningen.
Det var en jämn ström av etablerade konstnärer och förhoppningsfulla på G som snabbt fyllde galleriet, rev av bubbelplast och papper och fick en hänvisad siffra i samlingen.
Det såg ut att vara många kolorister i år. Färgsprakande oljemålningar i stora format dominerade det breda utbudet, där allehanda tekniker och uttryck var representerade.
I gänget såg vi bl.a. Åstorps Pia Nordqvist och en annan bekanting – skribenten, författaren och fotografen Tomas Polvall som här visade prov på sitt bildskapande.


Journalisten, författaren och numera även fotografen Tomas Polvall med sent ifylld ansökan