Per Serre

Blekingemålarna Per Serre och Signar N Bengtsson intar Krapperups konsthall

Krapperup 190809
Det finns inte mycket som förenar dessa två blekingemålare, Signar N Bengtsson och Per Serre som ställer ut på Krapperups konsthall med vernissage lördagen 10 augusti.
Förutom en till synes äkta innerlig kärlek till konsten, naturen och livet självt. Sina bildrum återger de med skilda infallsvinklar, tekniker och motiv prioriteringar.

Per Serre
ser det lilla i det stora, det stora i det lilla och återger sina upplevelser i olja i skicklig klassisk traditionell stil. Det är svällande prunkande vacker naturrikedom, från djupdyk och närskådande i detaljer till helhetstänk. Ljuset lyfter, förvandlar och skapar rörelse. Det ligger förundran och glädje över skapelsen i hans estetiskt sköna, vilsamma och kraftfulla målningar.

Signar N Bengtsson som fyllt de åttio har barnet kvar inom sig och tar gärna ut svängarna i livs- och bildrum med glimten i ögat. Han är naivist men synnerligen noga med korrekt återgivning av för honom viktiga delar i helheten. Sol, himmel, hav och allsköns farkoster hittar in i hans humoristiska bilder, i olika blandtekniker främst akryl och krita. Han arbetar mycker med former, vilket förklaras av att han även är skulptör.
Det visar han prov på även här med i skulpturer av fantasifulla gäddor med båtar på ryggen och med svepaskar i trä.
Nedtonade skira, rena och avskalade landskap från Island kompletterar Signar N Bengtsson utbud på denna utställning.

Signar N Bengtsson och Per Serres utställning med vernissage 10 augusti pågår t.o.m. 8 september.


Signar N Bengtsson


Signar N Bengtsson


Per Serre