Anna Pauline Jazz Trio underhöll på biblioteket

Suverän jazztrio på biblioteket – största överraskningen på skyltsöndagen

Åstorp 161127
Julskyltning – fönstershopping har en historia ända sedan mitten av artonhundratalet. Lockande varor ställdes upp till beskådande.
Drömmar och planer väcktes. Små näsor trycktes mot isiga rutor med hopp i blick. Skyltsöndag den första advent har vi firat sedan 1950 talet. Tomtar, glögg och pepparkakor är sedan dess mer eller mindre obligatorisk rekvisita i vintermörkret denna dag. Knallar och kommersiella jippon hänger på.

I Åstorp kallas första advent fortfarande för skyltsöndag, även om det knappast finns några spännande skyltfönster beskåda längre. Stormarknaderna har tagit över.

Men firas gör det alltid med bravur på Perslund som år efter år bjuder på en gammaldags julstämning för hela familjen. Vi koncentrerade oss på centrum, var vi nu placerar den. Gamla Torg, Torggatan eller Storgatan?
På eftermiddagen denna dag var Storgatan lika trist och öde som alltid – förutom en stor tomteinstallation. Men skenet bedrog…

Hos Celins var det gott om julfirande som värmde sig med glögg och firade Kattens dag, likaså hos PRO som bjöd på dignade loppisprylar.
Kommersen med korvförsäljning, leksaker och kläder på Torggatan var stillsam. Från f.d. Euronics tomma lokaler hördes julmusik av Dala spelemän, där en nioårig dragspelare vid namn Isak drog till sig extra uppmärksamhet.

Så hamnade vi på biblioteket, vilket blev denna eftermiddags största upplevelse. Där ljöd ljuvliga jazztoner som värmde ett jazzfreakshjärta betydligt mer än glögg och tomtar!
Anna Pauline Jazz Trio bjöd på evergreens och standards med osviklig och superproffsig melodisk jazzfeeling på högsta nivå. Paulines suveräna tolkningar, levererade av en klingande ren, tät  och fantastiskt tänjbar stämma med ett brett register, fick oss på fall.
Det är en sångerska som jobbat med bl.a. Svante Thuresson och Gunhild Carling, väl värd att platsa bland våra allra största i genren.

Så det är inte bara i skyltfönstren man kan fynda upplevelser!


Liten vovve sugen på stora köttben...

  




Den lille spelmannen Isak Ringdal spelade tillsammans med farfar och Dala Spelemän


I PRO-lokalen fyndades det med besked


Kattens dag firades också. Här är Pew med matte Chantal Kronberg Pusnik