Fr.v. fritidschef Jan Alfredsson, ordf. i innebandyklubben Tore Olsson, Sparbanken Gripens Jan-Erik Hansson och Swdbankchefen i Åstorp och Bjuv Göran Persson

Stor check från Sparbanksstiftelsen Gripen samt massor med priser och presenter

Åstorp 150415
Det var  stor uppslutning på ÅKIBS vårsäsongs ungdomsavslutning på Sporthallen i Åstorp. Blänkande pokaler, presenter och stipendier stod på vänt intill planen och läktarna var fyllda av föräldrar, vänner och släktingar till de unga innebandyspelarna.
Först på plan var ordförande Tore Olsson som hälsade välkommen och överlämnade ordet till Sparbanken Gripens Jan-Erik Hansson som bar på en generös check såväl till innehåll som format.

– Det är ett fantastiskt ideellt arbete som läggs ned, av spelare, föräldrar och tränare. Resultatet är strålande. Lilla Åstorp i allsvenskan! Och ett damlag i division 1!

ÅKIBS är en framgångsrik innebandyförening, där satsningen på ungdomsverksamheten är en viktig del i framgångarna.

– Därför känns det angeläget för oss i Sparbankstiftelsen Gripen att kunna ge tillbaka en del av avkastningen till bygden för en fortsatt långsiktig och positiv utveckling av föreningen, framför allt inom ungdomsverksamheten, förklarade Jan-Erik Hansson och överlämnade en symbolisk check på 65 000 kronor.

Den checken skall sedan omvandlas till den efterlängtade innebandysarg som föreningen länge varit i stort behov av.

Även inom idrotten tycks det råda recykling då ÅKIBS:s gamla sarg överlämnas till Kvidinge och Kvidinges dito hamnar i Rågenhallen. Den nya sargen ger bl.a. möjlighet till uppdelning i tre planer, vilket innebär att flera lag kan träna parallellt. Det kan behövas då intresset är stort för innebandy, landets största inomhussport och många känner sig kallade. Tvåhundraåttiofem medlemmar från fyra år och uppåt är redan nu en imponerande siffra på en sådan liten ort. Fler lär det bli då även folk från andra kommuner söker sig hit till denna  idrottsförening, där framgång föder framgång.

Det fanns fler som lyckönskade föreningen och dess ungdomar denna dag.
Åstorps och Bjuvs Swedbankschef Göran Persson och kommunens fritidschef Jan Alfredsson önskade ÅKIBS lycka till och berättade att de bidrog med andra medel än  de kontanta.

Swedbank har bl.a. hjälpt föreningen med kontanthantering och installerat en kostnadsfri kortterminal medan fritidschef Jan Alfredsson sett till att hålla en rimlig hyra på Sporthallen.

Sponsring eller andra direkta eller indirekta pengatillskott är ett måste för de flesta inom föreningslivet, så även inom ÅIKBS, trots alla framgångar och höga medlemsantal.