Ingela Bauer

Ingela Bauers utställning
"Nära en djup skog" i Klippans konsthall

Klippan 160902
Likt närsynta bofinken Knut dyker konstnär Ingela Bauer djupt ned i skogens skrymslen, undersöker och letar efter naturens avtryck. Nära, nära… Sakta och metodiskt söker hon det lilla som kan forma det stora.

Västeråskonstnären Ingela Bauers hämtar såväl inspiration som form- och bildspråk i skogens ofta dolda, oanade resurser.
Skogen har hon lyckligtvis alldeles intill sin bostad, likaså de korpar som ofta dyker upp i hennes bildverk.

Vi träffar Ingela i färd med att färdigställa utställningen ”Nära en djup skog” på Klippans konsthall med vernissage den 3 september.

– Jag letar efter mönster, rispor, spretigheter och ristningar. Det kan vara en ljusfläck på ett löv, spindelväv, spår av djur, udda former skapade av naturen. Och så träd, träd…Det är deras ständiga förändringsprocess som fascinerar mig. Alltings föränderlighet…

Korpar, vargar och grodor som dyker upp här och var i mina bilder ger liv och kan också bidra till att skapa olika stämningslägen, korparna dubbelbottnade.

Ingela Bauer kombinerar screentryck och måleri i sitt bildskapande, en teknik som understryker det magiska, drömska man kan uppleva i naturen.
Någonstans mellan dikt och verklighet… I nära tjugo år har hon använt sig av kombotekniken.

–  Då jag förutom konststudierna även är utbildad ingenjör ligger de grafiska metoderna nära mig. Trycket kan jag sedan upprepa i andra färger och kompositioner. Jag jobbar lika gärna på papper som på duk, säger KRO-medlemmen Ingela Bauer med ateljé på Konstkollektivverksta´n i Västerås.

Rötter i den skånska myllan har hon från sin farfar.

Ingela Bauers utställning ”Nära en djup skog” har vernissage 3 september och pågår t.o.m. 9 oktober.

 




©BMZ.se • Citera oss gärna men ange källan