Hovturnéns två damer – Babben Larsson och Karin Hammar

Hovturnén på Tomarp för 12:e gången

Kvidinge 190801
–En del gör vad de kan. Andra kan det de gör!
Den sentensen är ett typiskt pillemariskt, livsfilosofiskt uttalande av härföraren i Hovturnén, musikern, ordekvilibristen och artisten Wille Crafford.
För tolfte året i rad har han ridit runt i de skånska nejderna med sitt musikaliska sällskap, där nya ryttare/artister varje år skumpar fram tillsammans med järngänget Wille, trummisen Niklas Lind och basisten Olle Linder. I år kompletteras gänget med komikern Babben Larsson, jazztrombonisten Karin Hammar och sångaren Patrik Isaksson.
Onsdagen 31 juli äntrade de scenen efter att ha sadlat av sina pållar på ett av sällskapets favoritställen, Tomarps kungsgård.

Som vanligt var det fullsatt av förväntansfulla fans i kungsgårdsparken, där svalor och storkar bjöd på stämningsfull scenografi. Årets tema var löst tråcklat med jakt, främst på kärlek som stolpar.
Redan efter första numret med Babben med tamburin var publiken i sitt esse i ett nära fungerande teamwork mellan scen och publik.
Det är den främsta byggstenen i det familjära Hovturnékonceptet – en inriktning som fortfarande håller.

Artisturvalet sätter sedan anslaget, tonen och tempot i den musikaliska showen. Skärpta Babben med flabben raljerade vant om både allmänmänskliga men framför allt tidstypiska fenomen.
Klimatsmarthet som drivs av ångest, rakapparater till bikinilinjen som sedan skall användas till ögonbryn, snurriga elavtal…
De sistnämnda erfarenheterna överförde hon på dejter. Hur mycket energi drar karln? Tidigare användare? Restvärde?
Allt publikt serverat som en syster till likasinnade syskon i en värld som är vår idag.

Patrik Isaksson som skadat ett knä fick även publiken på fall när han körde sina välkända låtar, som publiken gärna hängde med i.

Karin Hammar gjorde förutom soloinsatser som trombonist även det klassiska Tage Danielssonnumret om en utrötttad, smattrande skrivmaskinerska med den äran. I den låten bidrog skicklige batteristen och rockn´rollaren Niklas Lind till leken, humorn och stämningen.

Wille Crafford höll sig mer i skymundan än tidigare men sjöng bl.a en egen låt om medelålders vita mäns dilemma i hans egen eleganta, spjuveraktiga Povel Ramelanda.

Hovturnén 2019 gick hem i stor stil också detta år, även om helheten var mer löst sammansatt och lite tröttare än tidigare år.

Dessa evenemang är djupt älskade av publiken som lydde minsta vink från artisterna. Det viftades, sjöng av hjärtans lust till en musik som byggdes utav glädje och gav glädje tillbaka.