Färgstark Hillesrevy 2018

Stidsvig/Hillesgården 180105
Färgglada lysande cirklar, likt pigga planeter i universum, var en symbolisk dekor och en passande inramning till HillesgårdsRevyn 2018.
I mångt och mycket är vi alla delaktiga och påverkade av vad som händer och sker utanför vår svenska ankdamm – på gott och på ont.I årets revy möter publiken såväl Kim Jong-Un och Donald Trump som våra svenska kvinnliga politiker som skall bada nakna i Rosenbad och Anders Borg som inte visade räknestickan precis. Björn Ranelid med ordflödet hittade hit i likhet med mediakåta Wahlgrens som inte var på Piccadilly Circus, men väl hemma i mediacirkusen.

Genusdebatten, Mettoo, barnboksdebatten, där bl.a. Pippis pappa som inte fick vara kung med n-före och Snövit som hade sju älskare var andra aktuella ämnen, liksom näthatet, action av idag kontra Hamlet samt sjukvårdseländet och alla nyskapande ord som tillkommit…
Det är bara några få exempel på de frejdiga, sprudlande och fartyllda trettio nummer som passerade revy denna genrepskväll inför en fullsatt salong.

Det lilla och det stora i ett nötskal, där var och en kan hacka ett litet hål i det sköra skalet och hitta sitt i egenkännandets, lekens och skrattens tecken. Texterna är skrivna av bl.a. Anna Broomé, Ola Forsmed och Mikael Neumann.
Hillegårdsensemblens sammansättning är tajt och unik med proffs som Eva Rydberg som håller i koreografi och regi, Görel Engstrand med kostymer och peruker och Carl Ingelsson som står för musikarrangemangen.

Sedan 2011 har man kört igång offentligt efter flera år med en publik av nära, kära, stamkunder och affärskontakter. Varje aktör har hittat och utvecklat sitt eget säkra rollfack under åren.
Publiken känner med dem och för dem, upplever återseendets glädje och har skaffat sig egna personliga favoriter.

Så skapas en hållbar uppskattad revytradition.
Nya aktionrullen Hamlet men Martin och Anders


Dolly Parton men Jeanette, Susanne N och Stina


Göta alias Elisabeth Ingelsson serverade sanningar i vanlig ordning


Donald Trump och Kim Jong-Un i en yster dans. Anders och Martin


Fågelskådarna Karin och Martin


Carl och Anna Ingelsson. Den engelska predikanten


Alliansens "kvinnliga" företrädare. Susanne N, Anders och Yvonne


Skruvat på SPA med Susanne N och Yvonne


I valet och kvalet. Elisabeth och Anna


Nu går vi här... Jeanette och Susanne N


Tjernas favorit Janne med Susanne N, Anders och Yvonne


Rätt motiv hor tatueraren men Susanne P och Yvonne