"Körlektionen" med Ann-Sophie Bengtsson och Susanne Pettersson

Hillesgårdsrevyn 2017–
Glitter, glamour, lek och allvar

Hillesgården/Stidsvig 170105
Glitter och glamour, lek och allvar i en bubblande välkryddad anrättning med stark doft av champagne, festivitas och en äkta sprudlande spellglädje…
Årets Hillesgårdsrevy lyckas med konststycket att sätta fart på avdomnade livsandar samtidigt som den mer än gärna för oss tillbaka till barndomens gömda sorglösa gapskratt som legat alltför länge på vänt.

De är nu sjunde året som Hillegårdens revy rullas upp av en mångsidigt begåvad personal som gått från klarhet till klarhet och nu utan tvekan nått proffstämpel.
De har också haft de bästa tänkbara regissörer och koreografer bl.a. Eva Rydberg och Sabina Söder som fått dem att våga blomma ut, lära sig lyssna, pricka i exakt på kvartssekunden rätt ögonblick i dialoger samt inte minst dansa, sjunga och showa. Den kända klädskaparen Görel Engstrand hjälper till att lyfta karaktärer med rätt kostymer, styling och peruker. I år blev det sjuttiotalskostymerna som kom till heders igen, då den röda tråden var filmen Grease och dess fiktiva comeback som dansande åldringar. Med stela giktbrutna leder – ett strålande finalnummer!
Ålder var för övrigt det genomsyrade temat i många av de sketcher som levererades.

– Vem är kärringen på tavlan? Det är ingen tavla. Det är en spegel!

Eller paret på handlarhumör med en dominant fru som ansåg att vissa rätter bara skulle åtas en gång om året, vilket fick mannen att stoppa ned en kondom i matvagnen. De kom ju bara igång en gång om året!
Så kunde det låta i den generationen medan den yngre diskuterade killar och kontaktsajter, där muskulösa män för sex och mekning hade företräde. Men de flesta godbitar i chokladasken var ju som de sade redan uppätna.
Viktproblem – vad är tjockt, vad är fett och vad är smalt ventilerades i ett nummer.

Var bara ung och skön så får du din lön…
En parodi av Perrelli med sina töntiga dansare som aldrig någonsin fyllt någon funktion var ett mycket igenkännligt nummer som vann gehör. SJ, val, förnumstiga kostdietister levde i upp i nya nummer. Inte heller det stackars servicefolket i biljettkassor som hade kunder som fick hjärncellerna att spela polka glömdes bort.

Två höjdarnummer vad gäller text och framföranden var Anna Ingelsson som blev smittad av Dramaten och parodin Babbel i Babel, där Susanne Nordberg gjorde helt suverän tolkning av Jonas Gardell. Av textförfattarna hittar vi namn som Staffan Bjerstedt, Mikael Neumann och Povel Ramel.

Men det som verkligen fick publiken på falla pladask var sång- och dansnumren i Broadway- eller Good Old Days stil. Med en strålande spelglädje med benen i bästa trim och rösterna på plats, showades det så det stod det härliga till. Framför allt i det dråpliga finalnumret, där åldriga s.k. Greasemedlemmar från sjuttiotalet skulle visa sig på styva linan med gikt och stela leder.

Enda invändningen i en för övrigt strålande föreställning är att för mycket av falloshumor, snopperier och fjärtar tenderar att fallera i stället för att lyfta i en för övrigt mycket hedervärd revy.

Som alltid var det fullsatt på Hillesgården, Det var en mycket nöjd, leende och uppvärmd publik som lämnade Hillesgårdens genrep på trettondagsafton för att bege sig ut i halka i och kyla.


"Biljettkassan" med Elisabeth Ingelsson och Anna Ingelsson


"Grease-Medley" avslutningsvis


"Perelliparodi" med Jeanette Bengtsson, Anders Öhrn och Martin Ciber


"Oss karlar emellan" med Elisabeth Ingelsson och Anna Ingelsson


"En handlingens man" med Calle och Anna Ingelsson


"Senaste tekniken" men Anders Öhrn och Martin Ciber


"Vindflöjeln" med Martin Ciber och Karin Håkansson