Låt hjärtat va´med…

Stidsvig 140103
Som dånande, glittrande smällkarameller eller delikata efterrätter efter nyårsfirandet fylls lokala estrader och scener runtom i landet med färska revyer – en gammal, hederlig teaterform och tradition ända sedan August Blanches tid.

På trettondagsafton smäller det på Hillesgården. Då startar Hillesgårdsrevyn av den fina årgången 2014 – en årlig tradition, med några få undantag sedan millennieskiftet.

– Det började som en snilleblixt. Vi ville bjuda på någon underhållning till nyår. På den vägen är det, säger teaterpedagog Susanne Petersson som alternerar som regissör tillsammans med Eva Rydberg som även gör koreografin tillsammans med Sabina Söder.

Görel Engstrand står för kostymerna medan Kalle Ingelsson håller i musik- och bakgrundsinslag. Alla övriga i ensemblen, c:a ett dussin aktörer och scenarbetare, arbetar på Hillesgården. Att få allas tider att passa bör vara ett lika stort pussel som att sy ihop revyn.

– Vi försöker överlappa varandra, säger Eva Rydberg, som annars planerar sommaren på Fredriksdalteatern. Det är så roligt att jobba med det här gänget, där flera under årens lopp blivit så rutinerade att de kan ses som halvproffs.  Här är hjärtat alltid med – kärlek, glädje och värme.

Årets revy som inte har lokala inslag pågår nästan ända fram till påska med premiär den 5 januari klockan 18 30.

Se vidare www.hillesgarden.se!