Hans Meerveld

Ljus och rum i Klippans konsthall

Klippan 161011
Empty rooms sjunger Sanna Nielsen om. Hans Meerveld målar dem.
Likt de gamla mästarna låter han ljusets magiska trollspö leda oss in i rummet och få oss stanna kvar i en befriande totalt avskalad värld, andlöst stilla och tidlös. Ett stilrent bord, en enkel stol, en extravägg kan eventuellt synas i motiv från ett rum, en trappuppgång, eller varför inte parkeringshus…

Ingenting är störande i rörelse, tanke eller färgsättning i hans meditativa, ödsliga rum som icke är.  Någonstans är den bortom verkligheten, trots igenkännande realism. Eller inte… I all deras puritanska renhet har Hans Meervelds oljemålningar ett eget gåtfullt tilltal, där ljuset alltid är i fokus. 
Ljusets skiftningar öppnar fönster för fantasin och har alltid något att berätta.

Konstnären Hans Meerveld, holländare  med studier från Konstakademin Minerva i Groningen, har bott i Sverige sedan 2002. Sedan dess har han haft minst en utställning om året. Efter åtta år i Stockholm har han nu sin familj och ateljé i Eslöv, där han även är verksam som utbildad lärare och pedagog.

Lördagen den15 oktober gästar Hans Meerveld Klippans konsthall med sina oljemålningar.

– Mina målningar fungerar som ett fönster mot verkligheten som jag har en längtan till att vara i. Jag fascineras av ljus och rum, söker stämningen i rummet. För mig är det sätt att leva.

Vi lever i en värld full av sinnesintryck.
Jag längtar av vara i en avskalad verklighet i – en värld som ofta inte finns. Både utåt och inåt. Mina bilder är tolkningar av det jag har sett eller vill se.
Jag har utforskat rummet och upplevt ljuset och är övertygad om att det har något att berätta.

Hans Meervelds utställningar har vernissage lördagen den 15 oktober och pågår t.o.m. den 20 november.


©BMZ.se • Citera oss gärna men ange källan