Hanne Sie, vårens första utställare på Galleri Moment

150104
Den danska konstnären Hanne Sie är vårsäsongens första utställare på Galleri Moment. Hanne Sies lyriska, abstrakta bildvärld med lysande kolorit i rena färger, är samma andas barn som våren.
Hennes konst präglas av samma optimism, livsglädje och oskuldsfulla förundran över livet och naturen som är vårens omisskänneliga tecken. Den danska konstnären Hanna Sie är vårsäsongens första utställare på Galleri Moment.

Hanne Sies lyriska, abstrakta bildvärld med lysande kolorit i rena färger, är samma andas barn som våren. Hennes konst präglas av samma optimism, livsglädje och oskuldsfulla förundran över livet och naturen som är vårens omisskänneliga tecken.

Den ibland nästan självlysande färgsättningen förstärker intrycken i dess charmiga kosmos av strategiskt ditsatta och medvetet utvalda formationer som cirklar, halvmånar, rektanglar, ovaler i samspel…
I det klara ljuset och värmen i Sydeuropa hämtar Hanne Sie kraft och inspiration. De reella, yttre intrycken överförs till hennes inre sinnesintryck och tankebanor för vidare transport till nya kompositioner. Det kan gälla i såväl målningar och grafik som akvareller och skulpturer.

Ibland blir det inte enbart bildverk utan även dikter för den mångsidigt begåvade Hanne Sie.

– Det är lättare att måla det realistiska än det abstrakta. Ibland är det som att kämpa med svåra matematiska ekvationer, ler Hanne med ett danskt smil och visar hur de olika formationerna eller figurationerna ger öppningar eller stopp, rotationer, formskiftningar samt inte minst rörelse och liv. Mina kontraster är inte mörkt och ljust utan det skapas med varmt kontra kall färg.

På denna utställning visas förutom akrylmålningar, akvareller och pigmentprints även objekt/skulpturer i akryl. Lysande kornblå objekt visar vägen till intilliggande spännande skulpturer med kalejdoskopeffektt.  Ett flertal genomskinliga skivor, målade med akrylmotiv står på rad med jämna mellanrum, fastsatta på ett målat trästativ. Ett roligt, till synes enkelt men mycket effektfullt spännande grepp som man gärna skulle vilja se i storformat – Det säger sig Hanne också vilja.

Hennes karriär har sedan åttiotalet varit framgångsrik, så det är mycket troligt att hon inom snar framtid får sin vilja igenom.

Hanne Sie är representerad på ett flertal museer i Danmark och Europa.
Hennes CV är mycket digert och välmeriterat med en mängd internationella jurybedömda utställningar samt priser i internationella utsmyckningstävlingar i Europa. Hanne Sie har bl.a. en utsmyckning på Europols huvudsäte i den Haag, ett uppdrag hon fick efter att ha vunnit första pris i internationell hård konkurrens.

Vernissage lördag 10 januari. Utställningen pågår t.o.m. den 31 januari.

 


Hanne Sie