Bejublad Elviskonsert med Håkan Brinck och S:t Mikael Gospelkör och orkester

Kvidinge 170924
Glädjen stod högt till tak denna afton. I golven var det gung…
Äntligen stod Håkan Brinck, inte vid predikstolen, men väl på scenen inför en fullsatt kyrka, där folk bänkat sig i godan ro och tid.
Det var lust och fägring stor, när Håkan Brinck och S:t Mikael Gospels kör och orkester bjöd på en mäktig avskedskonsert med Elvislåtar i Kvidinge kyrka. Det var en av Elvisturnéns sista kvällar med gänget.

Detta musikaliskt vältrimmade gäng kan få kyrktak att lyfta och änglar att då och då göra snabbvisiter. Det visste publiken.
Succén var given, redan innan Håkan med kör och orkester var på plats, då sällskapet gästat kyrkan två gånger tidigare med bejublade besök.

I tio år har Håkan Brinck med detta storstilade entourage,  jobbat med Elviskonserter i ett suveränt teamwork och med läckra arrangemang.
Panta rei, allting flyter som honung...
Så även denna kväll i en helgjuten, väl sammansatt och omväxlande show i rappt tempo.

Sångaren, entertainern och revyskådespelaren Håkan Brinck föll för Elvis, när han som tolvåring hörde “His hand in mine”. Sedan dess har han hållit hårt i den handen. Det gör han rätt i.
Denne artist med decenniers scenerfarenhet blir bara bättre och bättre, både sångmässigt och fysiskt. Rosten hinner inte fastna mellan alla konserter och shower.
Håkan lyckades bl.a. med bragden att ta den höga tonen i “How great Thou Art” två gånger på raken. Fysiskt är han ett kraftpaket trots att han närmar sig det sexiga decenniet.
Alla Elvisfans fick sitt, då merparten av hans kända låtar tolkades i såväl, rhytm and blues som i country och gospel, allt medan applåderna åskade.
Det är viktigt att poängtera att Håkan är tolkare av Elvis musik, inte en imitatör som det går tio på dussinet.
Av Håkan finns det bara en. Det räcker långväga.
Även till Memphis eller Nashville...

Inte en endaste en sittplats var ledig i den stora Kvidingekyrkan trots ett stort antal insatta extrastolar