Tre av åtta utställare – Catarina Hultman, Jussi Raatevaara och Elin Linde

Påsktider är konst, konst och åter konst samt en försmak av vår för många…

Åstorp/Grytevad 160323
När Skånes konstrundor tar fart, verkstäder och ateljéer öppnas, hänger gallerierna på och slår upp sina dörrar på vid gavel. Galleri Hultman i Åstorp firar tioårsjubileum med ett påskbord, fyllt med blandat godis.

Sex utställare, förutom galleristen, värdinnan och keramikern Catarina Hultman själv, ställer ut sina verk i olja, akryl, sten, trä och keramik på Galleri Hultman/Konsthallen.
Inne i galleriet möts man av Patrik Holmbergs drivna, klassiska oljemålningar av Zorninspirerande kvinnor, fyllda av värme, stämning och nostalgi.

Rummet flankeras av Catarinas fåglar. En vägg med Catarinas tavlor i keramik är uppbyggd intill Konsthallen, där mycket händer som bryter lugnet i galleriet. Mycket varierande uttryck samsas broderligt och systerligt om utrymmet i den majestätiskt höga hallen. Ingen kolliderar ändå med varandra. Det känns enhetligt trots deras skilda uttryck.

Den första vi möter därinne är satan.

– Alla bär vi en ängel inom oss, säger den hornbockade djävulen själv, gestaltad av skulptrisen Gritt Madsen.

Det känns befriande i denna kolsvarta tid, som ett ljus i mörker att få fylla lungan med gapskratt och ögonen med ett leende.
Gritts sten- och keramikskulpturer och maken Kjeld Madsens kantiga, träskulpturer har ett udda, humoristiskt och sprakande livgivande språk.
Tillsammans bildar de en yster lekhage på Konsthallens golv på Galleri Hultman.
På Konsthallens råa, tegelväggar hittar vi två bekanta som tidigare gästat galleriet, båda med markant personliga signum:

Arnold Hagström med stilrena fåglar och djurmotiv i grafik eller blandteknik och Jussi Raatevaara med sina karaktäristiska akrylmålningar, byggda lager på lager.
En ny bekantskap har smugit sig in bland väggarnas veteraner – Elin Linde, akrylmålningar, mestadels kvinnoporträtt har en lätt sensuell ton som andas ungdom, trend och sökande.
Även galleriets café gästas av en utställare som många känner igen. Det är Peréz Casanova, vars verk är väl värda att njuta av – även utan kaffe eller med Catarinas goda hembakta bullar och kakor.

Vernissage fredagen den 25 mars. Utställningen pågår t.o.m. den 3 maj.   


Peréz Casanova


Gritt Madsen


Patrik Holmberg

Jussi Raatevaara

Catarina Hultman

Elin Linde

Kjeld Madsen

©BMZ.se • Citera oss gärna men ange källan