Lena Mårtensson Stenudd, kommunchef

Nytänkande i kommunhuset

Åstorp 181024
Sällan har väl förändringskraven i samhället varit så pockande och utmanande som i dag.
Varje liten gräsrot berörs i det svenska samhällets brokiga palett, där smutsiga färger brutit sig in – i den icke existerande regeringen till den kommunala styret vidare till den enskilda individen.
Nytänkande, nya grepp, ändrade strukturer och förändrad syn på roller i samhällsorganisationen är en nödvändighet.

I Åstorp jobbas det för fullt för att ställa in sig på nya fordringar. Det framgick med alla önskvärd tydlighet på Frukostmötet onsdagen den 24 oktober, arrangerad av näringslivsansvariga Susann Cardell som berättade om sin verksamhet, följt av Ronny Sandberg, kommunstyrelsens ordförande, kommunchef Lena Mårtensson Stenudd och projektledaren och coachen Ursula Eldh.
Kommunstyret leds som tidigare av S och C, nu med tillägg av V. Förste vice ordförandeposten i kommunstyrelsen har C:s Lars Erik Pettersson som övertar posten efter avgående Hans-Ingvar Jönsson.


Hans-Ingvar Jönsson

– Vi jobbar för framtiden, moderniserar och förändrar, sade Ronny Sandberg som anammar nya logistikföretag till kommunen. Det är en växande bransch och Åstorp har gott om industrimark. Inga beslut är tagna i den frågan som tas upp på nytt. Försäljning av tomtmarker är dock på gång. Att höja skatterna ansåg inte Ronny vara en långsiktig lösning på budgetens stora minus inom socialförvaltningen om det inte var absolut nödvändigt.
Ett helhetsgrepp, där samlade resurser nagelfars var att föredra.
Lena Mårtensson Stenudd ville ha mer fokus på kärnverksamheten i kommunen, se över helheten och syftena.

– Vi måste ha ökat tillit, mindre detaljstyrning och förändrad syn på våra roller, göra medarbetarna mer delaktiga. Kommunarbetet i landet är som för hundra år sedan och måste förändras. Regeringen måste ha tillit tjänstemännen i kommunerna och vi ha tillit till dem. Det stora problemet i Åstorp är den extremt låga utbildningsnivån och segretationen. Vi ansöker nu om pengar mot segregation, där nyanlända bara är en del.
Utanförskapet togs även upp av den certifierade coachen, projektledaren och civilekonomen Ursula Eldh som jobbar på den ideella föreningen “Ta saTs”. Där arbetas det för integration och mot segregation genom utbildning, praktik, arbetslivserfarenhet och coaching.

– Det gäller att bli sedd, ha ett nätverk. Föreningar är ett effektivt verktyg - ett sätt umgås, skapa tillhörighet genom demokratiskt arbete.

Frukostmötets värdinna Susann Cardell berättade om insatserna och det pågående arbetet med Destination Söderåsen – ett samarbete med Bjuv, Klippan, Svalöv och Åstorp. Ett leaderprojekt är på gång för att stärka varumärket efter lägesanalyser och visioner. Målsättningen är att klistar på ett hållbart, ceritifierat kvalitetsmärke som Europark på nationalparken. Tidigare är det enbart Kullaberg som är certifierad.
Susann har jobbat länge med ungdomsinsatser av alla tänkbara slag, fixat praoplatser, entreprenörscaféer, speeddating och sommarlovsentreprenörer.

– Det är viktigt att de unga får vidga sina vyer inom yrken och utbildningar, få inblick i arbetslivet och praktiska erfarenheter, träffa olika yrkeskategorier.
Företagsklimatet i Åstorp har enligt SKL Insikt ett nöjt kundindex på 78. och enligt Sv. Näringslivsranking ligger Åstorp på 130 av landets 290 kommuner, berättade näringslivsansvariga Susann Cardell som även slog ett slag för en interaktiv värdskapsutbildning, där man tränar på bemötande och tar fram fakta på hur företagsklimatet upplevs på resp. ort.

Det jobbas som synes i det fördolda så det glöder i Åstorps kommunhus.
Återstår att se om lågan kan hållas brinnande framöver…
Såväl det politiska som ekonomiska klimatet bjuder på ständiga utmaningar och överraskningar i likhet med många av landets övriga arbetarkommuner.


Praoeleverna Julia Lundkvist och Matilda Hansson trivs bra hos Systrarna Buffé, Susanne och Tina


Månghövdad publik på onsdagsmorgonens frukostmöte


Ursula Eldh, coach och projektledare för "Ta SaTs"
(Bild tagen från Facebook)