Förskolorna i Åstorp paraderade likt en
OS-invigning i olika färger

Åstorp/Kvidinge 170518
Likt en festlig OS-invigning i miniminiformat, paraderade och promenerade stolta förskolebarn, klädda i alla regnbågens färger på Storgatan i Åstorp under temat “Regnbågen” på Förskolans dag. Varje förskola hade sin egen färg.

Trista paradgatan fylldes av musik på hemgjorda maracas, musikskolans blåsorkester och av barn i roliga hattar och fantasifulla utstyrslar i försommarens första riktigt varma och soliga dag. Målet var Perslund, vilket var ganska långt för vissa knattingar. Om den lilla parvel med gul T-skirt som var så lång till honom att han snubblade på tröjan, orkade fram förtäljer inte historien.
All heder till arrangörer för evenemanget och temat!
Det är självklart ett måste, framför allt i vårt mångkulturella samhälle att de små tidigt får inpräntat allas lika värde. Den insikten brukar annars ligga naturligt för barn som accepterar såväl raser som handikapp eller udda beteenden bara de får kloka svar på sina frågor.
De lär de få av fröknarna i Åstorp och Kvidinge.
I Kvidinge slog man på stort och förlänger Förskolans dag till en hel vecka. Alla avdelningar är involverade i projektet. På Fröhuset gick allt i “Kärlekens tecken” med trolleri av Tobias Chilli och en pjäs om “Grodan och kärleken”. Saft och kärleksbakelser avslutade en för barnen mycket spännande och upplevelserik dag.


Fika i gröngrästet på Fröhuset i Kvidinge