Här kladdas det hej vilt med att sätta sitt handavtryck på platan på marken

Förskolans Dag på Fröhuset i Kvidinge

Kvidinge 190516
Det är 16 maj och förskolans dag på Fröhuset i Kvidinge.
Som vanligt firas det med ett festligt öppet hus, saft och bullar och en mängd aktiviteter. Temat i år är “Möte i och mellan kulturer”, mötet i naturens skafferi och mellan människor.

Små knubbiga händer sträcks upp i luften i väntan på för att förses med med färg på handflatan för att sedan, tryckas mot papper och förevigas. Lyckan är total hos de små konstnärerna när de ser effekten av sina handavtryck - i synnerhet om de är rosafärgade.
Runtomkring målarlärlingarna sitter en ettåring och bygger ett hög pelare av stenar. Några andra plockar kvistar för att skapa små bon eller skulpturer.
Lite längre bort arbetas det med lera - ett material som förkolebarnen är väl förtrogna med och fått arbeta med under året.
En minikopia av Kvidingemonumentet är under arbete.
Det är befriande att se denna till synes enkla men livliga kreativitetsflöde, en
back-to-basiclek med de medel och verktyg som naturen i sig bjuder på i överflöd. Den egna fantasin släpps loss utan indoktrinerat, ofta bildspråk från mobiler.
Varje år är det lika fantastiskt att se det nära samarbetet mellan personal och barn, engagemanget och skaparglädjen. Vi har sagt det förut.
Fröhuset skall ha en stor eloge för det stora arbete de gör för våra minsta.
Fröhuset föräras samma dag med ett välförtjänt bidrag från Skapande skola.